<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
17.07.2023 314

Радбез ООН вперше обговорить ризики, пов'язані з розвитком штучного інтелекту

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй вперше проведе офіційне обговорення штучного інтелекту цього тижня в Нью-Йорку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Уряди держав у всьому світі розглядають питання, як пом’якшити небезпеки пов’язані з появою технологій штучного інтелекту, які можуть змінити глобальну економіку та ландшафт міжнародної безпеки.

Стверджується, що Великобританія, яка цього місяця головує у Раді Безпеки ООН прагне отримати глобальну роль у регулюванні ШІ. Обговорення в Радбезі очолить міністр закордонних справ Сполученого Королівства Джеймс Клеверлі.

Варто зазначити, що генсек ООН Антоніу Гутерріш підтримав пропозицію щодо створення міжнародного органу зі спостереження за ШІ, такого як Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ).

Оценка материала:

5.00 / 1
Радбез ООН вперше обговорить ризики, пов'язані з розвитком штучного інтелекту 5.00 5 1
Політика / Світ
17.07.2023 314
Еще материалы раздела «Світ»