<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
18.07.2023 439

Ердоган відреагував на припинення Росією "зернової угоди"

Турецький лідер каже, що поговорить на цю тему з Путіним у серпні.

c05ace7d4cf128c4c23d2a022381a971_18.07.23

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган відреагував на заяву Росії про припинення "зернової угоди", термін якої сплив 17 липня. Пише ТСН. 

Про це турецький лідер висловився на пресконференції в Саудівській Аравії, повідомдляє "Анадолу".

Так, Ердоган зазначив, що попри рішення Росії вийти з Чорноморської зернової ініціативи, ця угода вже увійшла в історію як приклад успішної дипломатії.

Президент Туреччини сподівається, що його російський колега Володимир Путін все ж хоче подовження "зернової угоди". Ердоган сказав, що проведе на цю тему переговори з президентом РФ у серпні, коли той прибуде до Туреччини.

"Попри сьогоднішню заяву, я вважаю, що президент Росії Путін хоче, щоб цей гуманітарний міст тривав", - сказав турецький лідер.

Що відомо про припинення дії "зернової угоди"

В межах "зернової угоди" з порту Одеси 16 липня вийшло останнє судно. Цьому передувала заява російської сторони про відсутність підстав для подовження Чорноморської зернової ініціативи. Адже однією з умов для подовження дії угоди у Кремлі називали підключення до SWIFT "Россельхозбанка", чого так і не сталося.

17 липня речник російського президента Дмитро Пєсков заявив, що "домовленості щодо "зернової угоди" фактично припинено". Водночас він повідомив, що РФ повернеться до угоди за умови виконання вимог держави.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ердоган відреагував на припинення Росією "зернової угоди" 5.00 5 1
Політика / Світ
18.07.2023 439
Еще материалы раздела «Світ»