<
НОВИНИ ДНЯ: У Києві відновили дві третини генеруючих потужностей зруйнованих РФ, - КМДА  Байден назвав дебати "поганим епізодом" і сказав, що його змусить зійти з перегонів  Гуляш зі свинячого серця: бюджетний рецепт смачної гарячої страви  Преображення Господнє 2024 року: дата за новим календарем, традиції, що не можна робити  Прогноз погоди в Україні на 7 липня і наступний тиждень   У США анонсували нову інформацію щодо постачання Україні F-16  Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарнірувсі новини дня
Політика
Європа
18.07.2023 403

У Росії погрожують захопити Сувальський коридор за допомогою "вагнерівців" з Білорусі

У російській Держдумі заявили, що їм "дуже потрібен" Сувальський коридор, який розділяє Польщу і Литву, а також може з'єднати Калінінградську область РФ з Білоруссю.

4859d3757e0bbdebc03babddb51805ff_18.07.23

Очільник комітету Держдуми РФ з оборони Андрій Картаполов в ефірі російського телебачення заявив, що ПВК "Вагнера" відправили до Білорусі "не лише для того, щоб навчати білоруські збройні сили", як повідомлялося раніше. Пише ТСН. 

Про це пише "Крим.Реалії".

"Є такий Сувальський коридор... І ось цей Сувальський коридор у разі чого нам дуже потрібен", - заявив Картаполов.

За його словами, у Білорусі створено "ударний кулак, який цей нещасний коридор візьме за лічені години".

Слід зазначити, що президент Литви Гітанас Науседа у червні на прес-конференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом вже заявляв, що для дієвого захисту Сувальського коридору необхідно розмістити в Литві бригади союзників по НАТО.

Сувальський коридор - сухопутний коридор між Білоруссю і Калінінградською областю РФ, названий так за розташованим на ньому польським містом Сувалки. Російські пропагандисти згадують його у зв'язку з тим, що гіпотетичне захоплення цієї території з'єднало б Калінінградську область і Білорусь, "відрізавши" від інших країн НАТО Литву, Естонію і Латвію.

Нагадаємо, раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що завжди називав Калінінградську область РФ "своєю". Про це він сказав на зустрічі з російським губернатором цього регіону.

Наразі відомо, що деякі підрозділи ПВК "Вагнера" вже прибули на територію Білорусі. У Мережі з’явилося відео, на якому видно пересування автодорогою у Білорусі частини колони найманців, які в ніч проти 15 липня перетнули російсько-білоруський кордон і попрямували до  наметового табору в селі Цель, що під Осиповичами.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Росії погрожують захопити Сувальський коридор за допомогою "вагнерівців" з Білорусі 5.00 5 1
Політика / Європа
18.07.2023 403
Еще материалы раздела «Європа»