<
НОВИНИ ДНЯ: У Києві відновили дві третини генеруючих потужностей зруйнованих РФ, - КМДА  Байден назвав дебати "поганим епізодом" і сказав, що його змусить зійти з перегонів  Гуляш зі свинячого серця: бюджетний рецепт смачної гарячої страви  Преображення Господнє 2024 року: дата за новим календарем, традиції, що не можна робити  Прогноз погоди в Україні на 7 липня і наступний тиждень   У США анонсували нову інформацію щодо постачання Україні F-16  Картопля в соєвому соусі, запечена в духовці: рецепт смачного гарнірувсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2023 607

Контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли, скільки територій вже деокупували

Українські оборонці звільняють землю від ворога.

e7579f5c3eeb2b3a44f724f3624ca5a9_18.07.23

Протягом минулого тижня українські Збройні сили звільнили від окупації майже 18 кв. км території на сході та півдні України. Пише ТСН. 

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

"За минулий тиждень в результаті наступальних дій загалом звільнено майже 18 кв. км. В цілому звільнена площа за час наступу складає 210,5 кв. км", - розповіла представниця Міноборони.

За минулий тиждень на Бахмутському напрямку було звільнено територію 7 кв км  Загалом за час наступу на цьому напрямку звільнена площа складає 31 кв км, повідомила Маляр.

Тим часом на півдні України Сили оборони звільнили від окупантів ще 10,9 кв км території. Загалом від початку наступу українські оборонці на цій ділянці фронту просунулись на 9,25 км. Звільнена площа сановить 179,5 кв. км.

Контрнаступ України

Аналітики американського Інституту вивчення війни у своєму новому звіті повідомили, що ЗСУ ведуть наступ на трьох ділянках фронту. Зокрема, українські війська зазнали обмежених успіхів на північний захід від Старомайорського на Донеччині.

У Міноборони 17 липня відзвітували, що армія РФ наступає на одному з напрямків, а ЗСУ просуваються біля Бахмута. Зокрема, російські війська намагаються просуватися на Куп’янському напрямку Харківщини.

Відомо, що на одному із напрямків контрнаступу ЗСУ просунулися вглиб оборони ворога до 1 км. Так, ЗСУ мають успіхи на Бердянському напрямку. Наразі на півдні тривають важкі бої із російськими військами.

Тим часом видання The New York Times з посиланням на українських військових повідомило, що сповільнило контрнаступ ЗСУ. Зазначається, що по всій лінії південного фронту росіяни облаштували мінні поля перед своїми добре укріпленими позиціями.

Оценка материала:

5.00 / 1
Контрнаступ ЗСУ: у Міноборони розповіли, скільки територій вже деокупували 5.00 5 1
Політика / Україна
18.07.2023 607
Еще материалы раздела «Україна»