<
НОВИНИ ДНЯ: Угорщина працює над переоцінкою свого членства в НАТО, - Орбан  Чи перевіряють додаток Резерв+ на кордоні: відповідь ДПСУ  Мобілізація в Україні: що означають статуси в картці військовозобов’язаного  До України мчить антициклон: синоптик попереджає про шторм  Без сюрпризів не минеться: синоптик дав прогноз погоди на все літо  Вихідні будуть теплими, але з короткочасними дощами  Чи потішить теплом перший місяць літа: синоптики розповіли про погоду в червнівсі новини дня
Політика
Україна
18.07.2023 3194

Мобілізація в Україні: депутати хочуть звільнити від призову ще одну категорію чоловіків

Ще одну категорію чоловіків хочуть звільнити від призову.

03d38d672d4fc38ccda643481b01469f_18.07.23

Верховна Рада ухвалила законопроєкт, яким депутати хочуть розширити список українців, які не підлягають мобілізації. Пише ТСН. 

Йдеться про працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, яких хочуть звільнити від мобілізації, що проходить в Україні.

Кого хочуть звільнити від мобілізації

Зміни планується внести до ст. 23 ЗУ "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", вони передбачають, що працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій не підлягатимуть призову на військову службу під час мобілізації.

Ініціатива запровадити зміни належить представникам Комітету з питань екологічної політики та природокористування.

Наразі через неврегульованість питання військовозобов'язані представники ДСНС підлягають мобілізації. Депутати вважають, що зазначеним особам необхідно надавати відстрочення від служби, тому що призов до армії цієї категорії чоловіків негативно відображається на виконанні робочих завдань.

Щоб зміни набули чинності, законопроєкт ще потрібно ухвалити у другому читанні та направити на підпис президентові України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація в Україні: депутати хочуть звільнити від призову ще одну категорію чоловіків 5.00 5 2
Політика / Україна
18.07.2023 3194
Еще материалы раздела «Україна»