Життя та Стиль
Суспільство
Як солити огірки: топ-5 рецептів
Ми зібрали для вас найкращі рецепти солоних огірків.
Як швидко приготувати солоні огірки, щоб вони були хрусткими і ароматними? Пише ТСН.
Огірки за 5 хвилин
Найшвидший рецепт пропонує кухар Андрія Величка
Інгредієнти:
- огірки грунтові, або весняні дрібні, або будь-які що є — 500-700 г
- цукор — 1 ст. л.
- сіль — 1 ст. л.
- олія — 1 ст. л.
- кріп — 1 пучок
- часник — 3-4 зубчики
- оцет — 2 ст. л.
Огірки помити. Ідеально — просто зрізати краю у дрібних корнішонів, якщо середні огірки — навпіл порізати, а більші порізати на 4 частини.
Додати до них сіль, цукор, оцет, рубаний часник і кріп. Можна влити ложку олії. Перекласти в харчовий пакет і гарненько потрусити. Залишити на годину-півтори-два. Без холодильника.
Дістати з пакета і перекласти в тарілочку. Вживати як закуску.
Огірки за 20 хвилин
Трохи довше доведеться почекати, якщо приготувати огірки за рецептом Руслана Сенічкіна
Інгредієнти:
- огірки — 500 г
- перець гострий — 1 шт.
- часник — 3 часточки
- сіль — 20 г
- рисовий оцет — 20 мл
- соєвий соус — 20 мл
Відрізаємо по обидва боки кінчики огірків, розрізаємо їх навпіл і нарізаємо, як на салат. Висипаємо огірки в окрему миску, додаємо гострий перець, подрібнений часник і морську сіль. Розмішаємо все і доливаємо рисовий оцет. Ми залишаємо огірки на 20 хвилин.
Додаємо соєвий соус, перемішуємо і зливаємо маринад. Подаємо на стіл.
Солоні огірки за добу за сімейним рецептом
Кулінарний блогер Дмитро Дорошенко поділився рецептом засолювання, що називається, перевіреним часом.
Для маринування та консервації найкраще підходять темно-зелені огірки з чорними шипами. Вважається, що овочі з білими шипами і товстою шкіркою гірше вбирають сіль, тому в банці стають м'якими. Для маринування я зазвичай вибираю овочі розміром до 10 см завдовжки.
Інгредієнти:
- 1 кг огірків
- 2 ст. л. солі
- 3 зубчики часнику
- суцвіття кропу
- листя чорної смородини
- листя хрону
- вода
Огірки добре промиваємо, заливаємо холодною водою і залишаємо на дві години. За цей час вони вберуть вологу і будуть хрусткими. Часник очищаємо. Суцвіття кропу, 5-7 листочків чорної смородини і 2-3 листкіи хрону промиваємо та нарізаємо великими шматками, щоб вони помістилися в банці, але не займали багато місця. Зелень і огірки в чисту банку викладаємо шарами. Важливо щільно утрамбувати огірки, щоб між ними було якомога менше порожнечі.
Якщо не плануєте зберігати огірки до зими, можете сміливо засипати сіль і заливати холодною водою. У цьому разі банку з огірками накриваємо нещільно, можна зворотним боком кришки, і ставимо в якусь ємність, тому що в процесі бродіння буде витікати сік. Чекаємо три дні, поки огірки замаринуються. Дехто дегустує такі огірки вже через день, я ж раджу почекати.
Найпростіший рецепт малосольних огірків
Цим способом засолювання огірків поділився наш редактор Олександр Луценко
Інгредієнти:
- огірки
- кріп
- часник (за бажанням)
- столова ложка солі
Порізати на 4 частини огірки, пучок кропу, часник (за бажанням). На 1 кг огірків — столова ложка солі. Закинути все в пакет, перемішати. Зав'язати пакет і залишити на дві години, але, якщо постоїть довше, буде смачніше. Для прискорення процесу можна додати оцет (1-2 столових ложки), і 2 години чекати не треба.
Рецепт хрустких малосольних огірків
Якщо хочете бути впевненими в тому, що ваші огірки будуть хрустіти, спробуйте рецепт від Світлани Матющенко.
Інгредієнти:
- 2-2,5 кг огірків
- 1 стручок червоного гострого перцю
- 1 головка часнику
- 3-5 парасольок кропу
- 8-10 листків смородини
- 8-10 листків вишні
- 3-5 листків хрону
- 1 корінь хрону
- вода
- сіль
Огірки вимити і замочити на 2-3 години в холодній воді. Все листя промити, часник і корінь хрону очистити і нарізати невеликими шматочками, гострий перець нарізати кільцями. Сіль розчинити в холодній питній воді з розрахунку 2 столові ложки без гірки солі на 1 л води.
На дно емальованої або скляної ємності викласти шар листя і пару парасольок кропу, потім щільно укласти половину норми огірків, пересипаючи їх коренем хрону, часником і гострим перцем, згоризнову листя, потім залишилися огірки з коренем хрону, часником і гострим перцем. Верхній шар — листя і парасольки кропу.
Підготовлені огірки залити розсолом так, щоб він їх повністю покрив, укласти зверху пласку тарілку догори дном, поставити на неї гніт, наприклад, літрову банку з водою і залишити за кімнатної температури. Якщо в приміщенні спекотно, огірки будуть готові вже на другу добу.