<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
19.07.2023 1039

Новий рекорд. У Китаї зафіксували понад 52 градуси спеки, людей закликали залишатися вдома

У Китаї на північному заході країни зафіксували понад 52 градуси спеки. Це виявився рекорд для середини липня.

img_9276_id38309_1300x820_8_650x410_19.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Китайське метеорологічне управління, про яке пише Channel News Asia.

"Метеостанція в селі Санбао в Сіньцзяні зафіксувала пік температури 52,2 градуса спеки о 19:00 16 липня, побивши історичний рекорд спеки за той самий період року", - йдеться в заяві Китайського метеорологічного управління.

Згідно із заявою, попередній рекорд у 50,6 градуса спеки було встановлено в липні 2017 року.

Людей закликають залишатись вдома

Санбао розташований на околиці міста Турфан, де влада наказала робітникам і студентам залишатися вдома і наказала спеціальним машинам розбризкувати воду на основних магістралях.

Згідно із заявою, температура поверхні землі досягла 80 градусів спеки в деяких частинах Турфана в неділю.

У Китаї буде багато стихійних лих

Останніми тижнями північна частина півкулі пережила рекордну літню спеку, яка, за словами вчених, посилюється зміною клімату. Китайська влада попередила про екстремальні погодні умови і "безліч стихійних лих" цього літа.

Нагадаємо, що у південних країнах Європи почалася спека, яка може побити рекорди температур. Очікується, що в Італії температура може сягнути 49 градусів.

Також через сильну спеку в 16 містах по всій Італії оголосили червоний рівень небезпеки, а в Греції температура сягає +40 градусів за Цельсієм.

Оценка материала:

5.00 / 2
Новий рекорд. У Китаї зафіксували понад 52 градуси спеки, людей закликали залишатися вдома 5.00 5 2
Політика / Світ
19.07.2023 1039
Еще материалы раздела «Світ»