<
НОВИНИ ДНЯ: Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Політика
Світ
19.07.2023 481

Після скандалу з Росією Іран виступив за територіальну цілісність України

Нещодавно між Іраном та РФ спалахнув дипломатичний скандал, після якого Іран заявив, що підтримує територіальну цілісність України.

aec7ceacd140c4222f8e54c6b6cf4c05_19.07.23

Іран заявив, що підтримує територіальну цілісність України й виступає за завершення війни політичним шляхом. Пише ТСН. 

Про це заявив голова МЗС Ірану Хоссейн Амір Абдоллахіян під час пресконференції.

"Що стосується України, ми віримо в територіальну цілісність кожної країни, включно з Україною, яка має бути головним пріоритетом усіх країн на основі міжнародного права, і, звісно ж, ми продовжуємо наголошувати на завершенні війни через політичний діалог", - сказав Амір Абдоллахіян.

Нагадаємо, нещодавно Росія вирішила "допомогти" вирішити територіальну суперечку між Іраном, який постачає їй дрони-камікадзе, та ОАЕ, однак цим лише розлютила Тегеран.

Так, іранські ЗМІ розкритикували Росію за те, що вона не підтримала Тегеран у територіальній суперечці із ОАЕ, а це поставила під сумнів. Також на Росію були розлючені і користувачі соціальних мереж Ірану.

Крім того, стало відомо, що Росія ще не направила до Ірану жодного літака свого виробництва Су-35, попри те, що Тегеран вже сплатив за 50 штук. Росія обіцяла поставити всі літаки 2023 року. В Тегерані вже ніхто не очікує, що контракт буде виконаний у строк.

Оценка материала:

5.00 / 2
Після скандалу з Росією Іран виступив за територіальну цілісність України 5.00 5 2
Політика / Світ
19.07.2023 481
Еще материалы раздела «Світ»