<
НОВИНИ ДНЯ: Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травнявсі новини дня
Політика
Світ
19.07.2023 370

Британія досліджує трофейну російську техніку, - Sky News

Британія досліджує захоплену українськими військовими російську техніку, щоб дізнатися більше про те, як захиститися від гіпотетичного майбутнього нападу.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

Головнокомандувач Збройних сил Британії адмірал Тоні Радакін зазначив, що війна Росії проти Україні стала "тривожним дзвінком" для його збройних сил, вимагаючи від них бути швидшими та більш сміливими у тому, що вони впроваджують.

Відповідаючи на запитання про те, чого Британія навчилася, вивчаючи захоплені російські військові машини в Україні, Радакін сказав: "Це дійсно важливо, тому що ми в клубі націй, і коли ми отримуємо російську техніку або техніку інших країн, яка може становити небезпеку для нас у майбутньому, ми ділимося цими знаннями".

"Але у нас також є науковці, які розбирають деталі, які може мати інша країна, до справді криміналістичного рівня, і це допомагає нам зрозуміти: як працює їхнє обладнання? Як ми можемо його перемогти? Як ми можемо мати ще кращу броню? Як ми можемо порушити їхні комунікації? Як ми можемо забезпечити проникнення крізь їхню оборону? І це те, що ми робимо", - сказав він.

До того ж, міністр оборони Британії Бен Воллес, який залишає посаду, описав Україну як "бойову лабораторію" для українських військ та їхніх західних союзників, які експериментують з новими видами зброї та технологій для боротьби з російським військом.

"Їм довелося ризикувати і експериментувати з речами, про які вони не знали, чи працюють вони чи ні, і вони стали бойовою лабораторією для своїх збройних сил, і це показало нам шлях", - сказав він.

Політик зазначив, що шкодує про обставини, за яких це сталося, але, за його словами, "це показало нам, як треба діяти в 21 столітті на новому полі бою".

Трофейна техніка

Під час контрнаступу ЗСУ на півдні та сході минулого року наші бійці захопили велику кількість російської техніки. Навіть за мінімальними оцінками Росія вибилася в лідери з "постачання" важкої техніки та зброї для української армії.

Так, українські військові захоплюють ворожу техніку, ремонтують її та використовують проти загарбників.

При цьому раніше The Washington Post повідомляло, що попри те, що ЗСУ захопили сотні російських танків, БТР та БМП, багато техніки просто стоїть в ангарах, адже знайти запчастини для неї не просто.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британія досліджує трофейну російську техніку, - Sky News 5.00 5 2
Політика / Світ
19.07.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»