НОВИНИ ДНЯ: Дехто в США хоче змусити Україну віддати свої території Росії, - Гарріс  Трамп остаточно показав, що не допомагатиме України відбитися від Росії – Politico  Як приготувати рослинне молоко з горіхів: рецепт від фудблогерки  Археологи під час будівництва виявили давні скарби вікінгів  Захоплення Вугледара навряд чи дасть росіянам особливу оперативну перевагу, - ISW  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Як приготувати куряче філе в соєвому соусі на сковородівсі новини дня
18.07.2023 904

Що таке комбінована варильна поверхня: переваги та недоліки

Комбінована варильна поверхня — тип кухонної плити, що поєднує різні джерела нагріву в одному приладі. Вона комбінує функції різних видів, але найчастіше газову плиту з електричною або індукційною. Її вибір буде хорошим рішенням для тих, хто хоче мати можливість використовувати різні методи приготування їжі, серед яких варильна поверхня індукційна вважається енергоефективним варіантом, оскільки здатна мінімізувати втрати тепла.

Особливості комбінованих варильних поверхонь

Як і кожен вид побутової техніки, такі плити мають певні переваги та недоліки.

До основних плюсів належать:

1. Гнучкість приготування. Плита дозволяє використовувати різні джерела нагріву, такі як газ, електрика та індукція. Це розширює можливості та дозволяє підібрати відповідний тип нагріву для конкретного продукту або рецепту.

2. Різноманітність можливостей процесу готування. Одночасно можна використовувати газові конфорки для швидкого розігріву та індукційні зони для точного контролю за температурою.

3. Простота догляду. Цілісні конструкції, на яких розміщені два типи нагріву, виготовляються з ідентичних матеріалів. Тому газову плиту так само легко чистить, як електричну чи індукційну.

Крім цього, комбінація газу та електрики чи індукції стає страховочним варіантом у разі перебоїв подачі одного з видів енергії. Також використання індукції знижує витрати на електроенергію, а газу — економить час на розігрів приготованих страв.

2_18.07.2023

Серед недоліків комбінованої варильної поверхні виділяють наступні моменти:

1. Вища вартість у порівнянні з окремими типами поверхонь. Якщо не потрібне використання всіх джерел нагріву, то придбання такої плити може бути невигідним.

2. Складність установки, тому що вимагає підведення двох окремих видів комунікацій, наприклад газу та електрики. При цьому підключення повинен виконувати фахівець, щоб врахувати правила техніки безпеки під час експлуатації. Адже газові прилади відрізняються підвищеною пожежною небезпекою та можуть спровокувати витік газу.

3. Необхідність використання спеціального посуду з магнітним дном для індукційної плити, що спричинить додаткові витрати.

Більшість моделей комбінованих плит належать до вбудованих, тому органічно вписуються в дизайн як великих, так і маленьких кухонь.

Щоб прийняти правильне рішення перед купівлею, слід порівняти кілька аналогічних моделей від різних виробників, оцінити переваги та недоліки, прочитати відгуки покупців та рекомендації спеціалістів.

Оценка материала:

5.00 / 2
Що таке комбінована варильна поверхня: переваги та недоліки 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
18.07.2023 904
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»