<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикметивсі новини дня
Політика
Світ
19.07.2023 378

Україна стала "бойовою лабораторією" та показала, як воювати у 21 столітті, - Воллес

Територія України зараз є "бойовою лабораторією", де експериментують з озброєнням західного та українського виробництва для оборони від російського вторгнення.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Sky News.

За його словами, "бажання України вижити" призвело до того, що країна відмовилася від правил і норм мирного часу, щоб випробувати нову зброю, яку, зокрема, надали союзники.

"Їм довелося ризикувати та експериментувати з речами, про які вони могли не знати, працюють вони чи ні, і вони стали бойовою лабораторією для своїх власних сил, і це вказало нам (країнам Заходу - ред.) шлях… Я шкодую про ті обставини, за яких це сталося, але це показало, як треба діяти у 21 столітті на новому полі бою", - заявив голова Міноборони.

Допомога Україні

Нагадаємо, після початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну низка союзників почала надавати нашій країні військову допомогу.

Зокрема наша країна отримувала і новітнє озброєння. Наприклад, Німеччина передала ЗСУ зенітні ракетні комплекси IRIS-T, які є найсучаснішою німецькою системою ППО.

При цьому Британія є одним з основних союзників України. Вона стала першою країною, яка погодилася передати нашим захисникам сучасні західні танки та далекобійні ракети.

Кілька тижнів тому Лондон анонсував новий пакет військової допомоги для нашої країни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна стала "бойовою лабораторією" та показала, як воювати у 21 столітті, - Воллес 5.00 5 2
Політика / Світ
19.07.2023 378
Еще материалы раздела «Світ»