<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  Україна збільшує випуск дронів дальньої дії. У WSJ розповіли подробиці  Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на святовсі новини дня
Політика
Україна
19.07.2023 763

Чим "вагнерівці" відрізняються від регулярних військ Росії: у ЗСУ дали відповідь

Головна відмінність "вагнерівців" від регулярних військ Росії полягає в тому, що вони "вбивають заради вбивства".

_biytsi_gettyimages_1259023079__3__650x410_19.07.23

Як повідомляє РБК-Україна, про це в коментарі ВВС заявив командир 57 окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка полковник Олександр Бакулін.

Військовий зазначив, що не недооцінює свого супротивника, але регулярні війська, з якими він стикається на полі бою в районі Бахмута, не схожі на найманців приватної військової компанії "Вагнера".

За його словами, "вагнерівці" "були незручними ворогами... вони вбивали заради того, щоб вбивати".

"Якби ми доклали трохи зусиль, Бахмут можна було б оточити", - наголосив Бакулін.

Він також уточнив, що зараз втрати в його підрозділі під час наступу менші, ніж були під час оборони Бахмута.

Бакулін розповів, що просування вперед, хоч і повільне, також сприяє підвищенню бойового духу, тому "втрати переносяться легше".

Висновок "вагнерівців" із Бахмута

Нагадаємо, найманці ПВК "Вагнера" почали виходити з Бахмута наприкінці травня цього року. Вони близько 10 місяців намагалися окупувати місто. Позиції "вагнерівців" зайняли регулярні війська Росії.

При цьому нещодавно засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин здійснив провальну спробу заколоту в Росії. Внаслідок цього "вагнерівці" почали "переїжджати" з РФ до Білорусі.

Це сталося вже після початку контрнаступу ЗСУ, під час якого наші захисники змогли досягти успіхів у районі Бахмута. Зокрема вони взяли місто під вогневий контроль.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чим "вагнерівці" відрізняються від регулярних військ Росії: у ЗСУ дали відповідь 5.00 5 1
Політика / Україна
19.07.2023 763
Еще материалы раздела «Україна»