<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європівсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2023 630

США вперше за десятиліття направили атомну субмарину до Південної Кореї

США вперше з 1980-х років направили до узбережжя Південної Кореї атомний підводний човен класу "Огайо" USS Michigan з балістичними ракетами.

1___7581_650x410_20.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Американська субмарина прибула до Південної Кореї на тлі переговорів щодо координації дій союзників у разі ядерної війни з КНДР.

Зазначається, що координатор Білого дому з питань Індо-Тихоокеанського регіону Курт Кемпбелл прибув до Південної Кореї. Його візит був анонсований ще у квітні 2023 року.

"У той час, як ми говоримо, американський атомний підводний човен сьогодні заходить у порт Пусана. Це перший візит американського атомного підводного човна за останні десятиліття", - сказав Кемпбелл у Сеулі, де він брав участь у першому засіданні Консультативної групи з ядерних питань.

При цьому Північна Корея засудила Консультативну групу з ядерних питань за "відкрите обговорення використання ядерної зброї". КНДР застерегла від планів союзників збільшити демонстрацію військової сили, включаючи візит підводного човна.

Своєю чергою Кемпбелл наголосив, що прибуття субмарини є проявом американської прихильності до оборони Південної Кореї.

Варто зазначити, що представник Білого дому не назвав човен, але Міністерство оборони Південної Кореї підтвердило прибуття субмарини. ЇЇ ідентифікували як USS Kentucky, класу "Огайо". ЗМІ зазначають, що цей човен здатний нести близько 150 ракет Tomahawk.

Нагадаємо, 12 липня КНДР запустила балістичну ракету у бік Японського моря, а через день повторила випробування.

США та Південна Корея провели навчання зі стратегічним бомбардувальником 14 липня у відповідь на запуск КНДР балістичних ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
США вперше за десятиліття направили атомну субмарину до Південної Кореї 5.00 5 2
Політика / Світ
20.07.2023 630
Еще материалы раздела «Світ»