<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
20.07.2023 414

Президент підписав закон про розширення переліку прав на демобілізацію: деталі

Військових, які втратили близьких на фронті, звільнятимуть від служби.

3715db6abec67cf0282c409fc373dc1e_20.07.23

У вівторок, 18 липня, президент України Володимир Зеленський підписав законопроєкт про розширення переліку прав на демобілізацію. Так, військовослужбовці, які втратили рідних на війні, можуть бути звільнені від служби. Пише ТСН. 

Про це йдеться на офіційному порталі парламенту України.

"Тепер додатковою підставою звільнення з військової служби є, якщо близькі родичі (чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра) загинули або зникли безвісти після повномасштабного вторгнення Росії", – зауважив Олексій Гончаренко у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, законопроєкт під номером 8009 був розглянутий на засіданні Комітету з питань національної безпеки, оборони й розвідки. Згідно з чинним законодавством, військовослужбовці можуть бути звільнені з військової служби з різних підстав, однак запропонували додати також вищезгадану. Комітет ухвалив рішення рекомендувати ВР ухвалити законопроєкт за основу та в цілому.

Оценка материала:

5.00 / 1
Президент підписав закон про розширення переліку прав на демобілізацію: деталі 5.00 5 1
Політика / Україна
20.07.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»