<
НОВИНИ ДНЯ: РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФ  Синоптикиня попередила про заморозки: де суттєво опуститься температура  Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданкувсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2023 597

Росія наказала археологам доказати "історичну приналежність" Херсонесу, - ЦНС

В тимчасово окупованому Криму продовжуються розкопки української пам’ятки національного значення на місці стародавнього грецького міста Херсонес.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Центр національного спротиву".

"Розкопки здійснюють російські археологи та місцеві колаборанти під наглядом військових. Основне завдання, яке стоїть перед розкрадачами історичної пам’ятки – це довести “приналежність міста до Росії", - пише "Центр національного спротиву".

Як відзначає пресслужба, в часи Другої світової, на півострові вже проводились розкопки з боку нацистів, які шукали докази того, що Крим нібито є німецькою землею, де раніше панувала Готська держава.

"Сучасні окупанти хочуть довести, що Херсонес насправді заселяли слов’яни й називалось місто Корсунь. Надалі російська пропаганда має на меті провести цю лінію до Київської Русі, спадкоємцем якої себе вважає путінський режим", - додає пресслужба.

За задумом ворога, розкопки дадуть можливість пропаганді обгрунтувати "право на острів" й нівелювати історію кримських татар як "незначний етап в історії Криму".

"Для виконання завдання російські "історики" можуть вдатись до містифікацій й свідомого знищення грецького спадку. Зокрема безліч артефактів вивозяться до Росії. Тобто триває планомірне пограбування та знищення пам’ятки. Зауважимо, що імена всіх злочинців, які беруть участь в спотворенні історії й працюють на пропаганду відомі й кожен буде відповідати за це перед судом", - відзначає "Центр національного спротиву".

Додамо, що на початку липня стало відомо про те, що російські окупанти готуються пограбувати музей-заповідник "Херсонес Таврійський" у тимчасово окупованому Криму. Зокрема окупаційна "влада" готує "акти передачі на реставрацію для подальшого експонування за межами музею" на 300 тисяч експонатів із фондів заповідника.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія наказала археологам доказати "історичну приналежність" Херсонесу, - ЦНС 5.00 5 1
Політика / Світ
20.07.2023 597
Еще материалы раздела «Світ»