<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому: експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призовуть  Синоптики попереджають про заморозки  Газові війни. Як РФ виманила в України кораблі, літаки та ракети і звідки космічні "борги"  У Міноборони назвали шість видів доплат для українських військових  Дощі минуть, але прохолода лишиться: якою буде погода в Україні 8 травня  РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо Українивсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2023 417

Путін уклав угоду з Пригожиним, "щоб урятувати свою шкуру", - глава МІ-6

У президента Росії Володимира Путіна не було іншого вибору, окрім як домовитися із засновником ПВК "Вагнера" Євгеном Пригожиним, щоб покласти край бунту. У такий спосіб він вирішив "врятувати свою шкуру".

_gettyimages_1249892726_1_650x410_20.07.23

Про це заявив голова британської служби зовнішньої розвідки МІ-6 Річард Мур, передає РБК-Україна з посиланням на СNN.

"Він дійсно не чинив опір Пригожину, він уклав угоду, щоб врятувати свою шкуру, використовуючи добрі послуги лідера Білорусі. Так що навіть я не можу зазирнути в голову Путіна", - сказав він.

На його думку, якщо подивитися на поведінку Путіна того дня, Пригожин почав "як зрадник за сніданком".

"Його пробачили за вечерею, а за кілька днів запросили на чай. Отже, є деякі речі, і навіть главі МІ-6 важко спробувати інтерпретувати їх з погляду хто входить, а хто виходить", - додав він.

Глава МІ-6 заявив, що Пригожин живий і перебуває на волі після бунту. Він, як сказав Мур, "плаває довкола". Однак на Путіна явно чиниться внутрішній тиск, додав глава розвідки.

"У вас не буде групи найманців, що просуваються по автомагістралі у бік Москви і опинилися в межах 125 кілометрів від Москви, якщо ви не зовсім передбачили, що це мало статися. Так що я думаю, що він, ймовірно, відчуває певний тиск", - додав він.

Бунт Пригожина

24 червня засновник ПВК "Вагнера" Євген Пригожин влаштував бунт, який виявився провальним. У ході свого перевороту Пригожин звернув "похід на Москву", не дійшовши до російської столиці близько 200 км. Після цього у Путіна вирішили закрити проти нього кримінальну справу за умови, що той вирушить до Білорусі. Буквально вчора стало відомо, що Пригожин вчетверте останнім часом прилетів до Білорусі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін уклав угоду з Пригожиним, "щоб урятувати свою шкуру", - глава МІ-6 5.00 5 2
Політика / Світ
20.07.2023 417
Еще материалы раздела «Світ»