<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
20.07.2023 407

Путін вирішив не їхати на саміт БРІКС: там його могли арештувати

У президента ПАР кажуть – таке рішення ухвалили "за взаємною згодою" сторін.

0514fef053e7e30515f4dfeb535ac8ab_20.07.23

Президент Росії Володимир Путін не поїде у серпні до ПАР на саміт БРІКС, замість нього туди вирушить голова МЗС Сергій Лавров. Пише ТСН. 

Про це повідомили у пресслужбі президента ПАР Сиріла Рамафоси 19 липня.

У канцелярії Рамафоси поінформували, що рішення про неприїзд Путіна ухвалили "за взаємною згодою" сторін. Російського диктатора на зустрічі замінить міністр закордонних справ.

У саміті також візьмуть участь лідери Бразилії, Індії, Китаю та Південної Африки.

Нагадаємо, раніше президент ПАР заявляв, що потенційний арешт Путіна на саміті БРІКС буде фактичним оголошенням війни Росії.

Довідка: БРІКС – абревіатура англомовних назв держав Бразилія, Росія, Індія, КНР, ПАР. Це група найбільших за площею та населенням країн, що розвиваються. Термін, БРІКС часто використовується в економіці.

Чому Путіну в ПАР загрожує арешт

Щодо Путіна діє ордер на арешт, виданий Міжнародним кримінальним судом у Гаазі. ПАР визнає рішення МКС, тож у цій країні російського президента можуть заарештувати. Нагадаємо, що ордер на арешт Путіна був виданий за звинуваченням у незаконній депортації до РФ українських дітей із окупованих територій. Такий самий ордер виданий на арешт уповноваженої з прав дитини РФ Марії Львової-Бєлової.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін вирішив не їхати на саміт БРІКС: там його могли арештувати 5.00 5 2
Політика / Світ
20.07.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»