<
НОВИНИ ДНЯ: У Міноборони назвали шість видів доплат для українських військових  Дощі минуть, але прохолода лишиться: якою буде погода в Україні 8 травня  РФ припинила використовувати Кримський міст для постачання зброї на фронт, - The Independent  Сі Цзіньпін повідомив, за якої умови підтримає мирну конференцію щодо України  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФ  Синоптикиня попередила про заморозки: де суттєво опуститься температура  Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали замінувсі новини дня
Політика
Світ
21.07.2023 474

Україні для досягнення авіаційного паритету з РФ потрібні роки, - Міллі

На досягнення паритету з РФ у питанні військової авіації можуть піти роки, тому найкращим способом контролювати повітряний простір у цій війні є ППО.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови Об'єднаного комітету начальників штабів США Марка Міллі.

"Яку військову проблему потрібно вирішити за допомогою авіації? Це контроль над повітряним простором. І зробити це можна двома способами - в повітрі або з землі. Найефективніший спосіб це зробити зараз - з землі, за домомогою системи ППО. І це те, чим вони (Україна, - ред) забезпечені з початку війни й донині", - заявив Міллі.

Він додав, що найголовніша проблема нинішнього контрнаступу - російські мінні поля, саме з ними, а не з авіацією, пов'язана більшість втрат зараз.

"Якщо ми спробуємо наздогнати російську авіацію 1 до 1 (з точки зору кількості літаків), ми говоримо про велику кількість літаків. Знадобляться роки й роки, щоб навчити пілотів, роки, щоб отримати необхідну фінансову підтримку", - підкреслив він.

F-16 для України

11 липня цього року країнами-союзниками було створено "авіаційну коаліцію", в рамках якої вони планують навчати українських пілотів керувати F-16, а деякі країни пообіцяли і передати ці літаки.

Днями в США заявили, що президент Джо Байден дав "зелене світло" на навчання українських пілотів в Європі, тож у Повітряних силах озвучили очікування, що вони стартують до кінця літа.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні для досягнення авіаційного паритету з РФ потрібні роки, - Міллі 5.00 5 2
Політика / Світ
21.07.2023 474
Еще материалы раздела «Світ»