<
НОВИНИ ДНЯ: Трампу загрожує увʼязнення через розголошення інформації про суд  Лукашенко тікає до Януковича?: диктатор звів нову "хату" у РФ, яку видно навіть з космосу  Укргідрометцентр прогнозує зміну погоди в Україні: до чого готуватись  Сильні заморозки скують Україну: названо три області, де буде найхолодніше  8 травня Україну накриє антициклон: що буде з погодою  Синоптики попереджають про заморозки  "Безвідповідальна риторика". Пентагон відреагував на майбутні ядерні навчання РФвсі новини дня
Політика
Світ
21.07.2023 341

Пригожин за добу невдалого бунту втратив весь свій політичний капітал – Insider

Невдалий заколот обернувся проти самого Пригожина.

e5a1b59bfe379c935342c70ec526e460_21.07.23

Російський олігарх, ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин втратив підтримку росіян через свій невдалий бунт. Хоч до цієї події він гіпотетично міг позмагатися з диктатором РФ Володимиром Путіним за президентське крісло. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Insider, матеріал якого базується на опитуванні незалежної соціологічної групи Russian Field.

Зазначається, що у травні соціологи провели телефонне опитування щодо бажаного кандидата на посаду наступного президента РФ. Опитування показало, що 30% із тих, хто не побоявся відповідати, назвали чинного очільника Кремля Путіна. Одразу після нього йшов Пригожин, який набрав 2%.

"Ця цифра здається смішною, лише 2%, але це дуже багато. У відкритому опитуванні Пригожин переміг узагалі будь-якого федерального політика. Якщо міряти рейтинг у закритих списках, він мав би просто колосальний успіх", – наголошує соціологиня Дар’я Павлова.

Експертка також наголосила, що ще на початку цього року майже 15% респондентів нічого не знали про очільника "Вагнера". Якщо говорити про підтримку Пригожина поза контекстом майбутніх президентських виборів в Росії, то за тиждень до заколоту його підтримували 55% росіян – це на 14% більше, ніж у лютому 2023 року.

Після того, як вагнерівці" не дійшли до Москви, соціологи провели опитування. Воно показало, що ставлення до Пригожина погіршилося. Водночас 29% опитаних все ж продовжують підтримувати дії ватажка "Вагнера".

Опитування показує, що громадяни Росії залишилися задоволені результатами переговорів Пригожина і білоруського "президента" Олександра Лукашенка. Майже 75% заявили, що задоволені результатами конфлікту.

"Політичний капітал, набутий "кухарем Путіна" внаслідок війни з Україною, був розгублений за два дні. Тепер російське суспільство переживає лише через те, що Євгена Вікторовича не вдалося притягнути до належної відповідальності", – зазначається в матеріалі.

Нагадаємо, американські аналітики Інституту вивчення війни вважають, що Путін хоче зберегти ПВК "Вагнер", але без Пригожина. За словами диктатора, він запропонував бойовикам можливість служити під керівництвом командира з позивним "Сєдой", який командував "вагнерівцями" протягом останніх 16 місяців.

Оценка материала:

5.00 / 1
Пригожин за добу невдалого бунту втратив весь свій політичний капітал – Insider 5.00 5 1
Політика / Світ
21.07.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»