<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
20.07.2023 314

ЄС анонсував нову військову підтримку для України

Високий представник ЄС Жозеп Боррель, коментуючи ракетні обстріли портової інфраструктури Одеси, заявив, що Євросоюз збільшуватиме військову підтримку України у боротьбі з російськими загарбниками.

Про це повідомляє Укрінформ.

"Те, що відбувається в порту Одеси – це дуже сумна ситуація, це щось нове. До цього зерно не було експортовано, але, принаймні, воно не було знищено… Для цього є лише одне рішення – посилити військову допомогу для України. Якщо їх бомблять, - ми маємо надати більше протиповітряних спроможностей. Якщо росіяни використовують дрони, - ми маємо надати засоби, щоб знищувати ці дрони. Вони це роблять, але масивні атаки, що відбулися протягом цих трьох ночей, вимагають від нас рішучої відповіді", – зазначив Боррель.

Він наголосив на тому, що важливо надавати Україні більше військових ресурсів.

"Саме тому я представлю пропозиції щодо збільшення спроможностей Європейського фонду миру, - про цифри ми зможемо говорити після зустрічі. Це питання перетворюється на дуже серйозне", – додав євродипломат.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС анонсував нову військову підтримку для України 5.00 5 1
Політика / Україна
20.07.2023 314
Еще материалы раздела «Україна»