<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2023 359

Експерт спрогнозував, чи загрожує Україні новий блекаут через масовані атаки РФ

Після важкої зими енергосистема Україна має набагато нижчий енергетичний баланс.

Цього року ситуація з електроенергією може бути складніша, ніж минулої зими, попри це ймовірність нового блекауту в Україні мінімальна. Пише ТСН. 

Про це розповів директор центру "Психея" Генадій Рябцев, передає РБК-Україна.

За прогнозами експерта, навіть у разі нових масованих атак Україні вдасться уникнути масштабного блекауту.

"Ймовірність повного блекауту в Україні буде надзвичайно низькою. Навіть потужні атаки РФ на критичну енергетичну інфраструктуру нездатні призвести до повного і тривалого вимкнення її для більшості споживачів”, - зазначив Рябцев.

Після важкої зими енергосистема Україна з набагато нижчим енергетичним балансом, зокрема, не так багато резервних потужностей порівняно з минулим роком.

"Українці і промисловість вже фактично підготувалися до опалювального сезону, придбавши прилади для альтернативної генерації. Йдеться про зарядні станції, генератори тощо", - зазначили в повідомленні.

Зазначимо, що в Україні вдвічі здорожчала електрика, але навіть цих грошей не вистачить на відновлення генерації.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт спрогнозував, чи загрожує Україні новий блекаут через масовані атаки РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
21.07.2023 359
Еще материалы раздела «Україна»