<
НОВИНИ ДНЯ: Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у боях  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Спека посилиться: синоптики повідомили, якою буде погода 30 червнявсі новини дня
Політика
Україна
21.07.2023 708

Українські військові "прогризають" російську оборону на Мелітопольському напрямку — Нацгвардія

Захисники щодня мають просування на декілька сотень метрів і закріплюються на зайнятих рубежах.

bbc806c556b2cb39c2327d97c331728d_21.07.23

Українські захисники "прогризають" оборону російських окупантів на Мелітопольському напрямку та не дають ворогу повернутися на втрачені позиції. Пише ТСН. 

Про це розповів заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович.

За його словами, на Мелітопольському напрямку підрозділи 15-ї бригади оперативного призначення Нацгвардії спільно з підрозділами ЗСУ продовжують наступ.

Так, українські наші штурмові групи продовжують поступовий рух на південь та південний схід у надважких умовах замінованої місцевості та вогневого впливу ворога. Росіяни за добу завдають по 25 обстрілів з РСЗВ, танків й артилерії та кілька авіаударів.

"Наші солдати й офіцери буквально "прогризають" оборону ворога. Штурмові групи діють у чіткій взаємодії з іншими підрозділами", - сказав Микола Уршалович.

Окремо він відмітив інженерні підрозділи, які своїми мужніми і професійними діями забезпечують успіх під час наступальних дій України.

"Щодня ми маємо просування на декілька сотень метрів. На досягнутих рубежах наші підрозділи закріплюються та не дають можливості противнику повернути втрачені позиції за допомогою контратак", - додав Уршалович.

Нагадаємо, заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що українські військові на півдні потрохи, але впевнено просуваються вперед. Кульмінація під Мелітополем і Бердянськом настане тоді, коли ворог буде виснажений, що дозволить сформувати певні місця для успішного наступу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські військові "прогризають" російську оборону на Мелітопольському напрямку — Нацгвардія 5.00 5 1
Політика / Україна
21.07.2023 708
Еще материалы раздела «Україна»