<
НОВИНИ ДНЯ: Байден назвав рішення Верховного суду щодо імунітету Трампа "небезпечним прецедентом"  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  Грози, град і шквали: українців попередили про різке погіршення погоди  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Європа
21.07.2023 399

Угорщина проти створення фонду підтримки армії України на 20 млрд євро, - Politico

Угорщина виступила проти пропозиції Євросоюзу створити довгостроковий фонд обсягом до 20 млрд євро для підтримки армії України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Politico.

У четвер міністри закордонних справ країн ЄС зустрілись у Брюсселі та вперше обговорили пропозицію щодо виділення щонайменше 5 млрд євро на рік протягом наступних чотирьох років, щоб допомогти покрити витрати країн ЄС на купівлю і передачу зброї для України та підготовку українських військових.

Але під час зустрічі Угорщина, яка стверджувала, що Україна повинна припинити бойові дії, заявила, що заперечуватиме проти створення фонду доти, доки Україна не виключить суперечливий угорський банк OTP зі свого списку "спонсорів війни".

Голова МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що його країна не надаватиме більше грошей для так званого Європейського фонду миру, який Брюссель використовує для субсидування поставок зброї в Україну.

"Ми не можемо вести переговори про нові фінансові зобов'язання щодо ЄФМ, поки не буде вирішено питання з OTP", - заявив Сійярто в четвер.

Зазначимо, що наразі ЄС виділив близько 4 млрд євро на фонд з моменту вторгнення Росії в Україну. Але чиновники хочуть створити більш стабільне джерело грошей, щоб уникнути необхідності постійно вести складні розмови про поповнення скарбниці.

Додамо, що намагання створити багаторічний фонд є частиною ширших зусиль Заходу, спрямованих на те, щоб надати Україні більш постійні гарантії безпеки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Угорщина проти створення фонду підтримки армії України на 20 млрд євро, - Politico 5.00 5 1
Політика / Європа
21.07.2023 399
Еще материалы раздела «Європа»