<
НОВИНИ ДНЯ: Рекордна спека йде до України: ДСНС попередила про небезпеку  Українці відповіли, що для них важливіше: вступ до ЄС чи до НАТО  Зеленський відповів, про що свідчитиме запрошення України до НАТО для Путіна  Без переваги України в повітрі війну виграє Росія, - американський генерал  Спека трохи спаде, але не скрізь: прогноз погоди на 6 липня  Україну накриють аномальна спека і магнітні бурі: кому дістанеться найбільше  Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politicoвсі новини дня
Політика
Україна
22.07.2023 414

Експерт розповів про високу ефективність касетних боєприпасів

Касетні боєприпаси довели свою ефективність ще під час війни у Вʼєтнамі.

bda8e7dcb8c3d79a7c6a6cb01c2843f3_22.07.23

Касетні боєприпаси дозволять українським військовим значно знизити кількість використаних снарядів. Пише ТСН. 

Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов.

Він заявив, що під час війни e Вʼєтнамі касетні боєприпаси довели свою ефективність.

"В'єтнамська війна показала, що касетні та осколково-фугасні боєприпаси витрачалися у співвідношенні 1 до 8. Ось вам і ефективність – у 8 разів", – заявив Жданов.

Він зазначив, що касетні боєприпаси в одну мить створюють велику зону ураження ворога, якому дуже важко сховатися від вибухів.

"Плюс велика кількість субелементів може залітати в окоп, недаремно Рашистська Федерація зараз підіймає цілу хвилю у світі за "гуманізм", щоб припинити постачання Україні касетних боєприпасів", – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що представник Росії в ОБСЄ відверто збрехав, коли заявив, що країна-агресорка нібито не застосовувала касетних боєприпасів в Україні. Факти використання касетних боєприпасів росіянами зафіксовані документами незалежних місій та інституцій самої ОБСЄ.

Крім того, ми раніше інформували, що президент України Володимир Зеленський заявив, що українські військові застосовуватимуть касетні боєприпаси на своїй землі, що є абсолютно справедливим проти загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Експерт розповів про високу ефективність касетних боєприпасів 5.00 5 1
Політика / Україна
22.07.2023 414
Еще материалы раздела «Україна»