<
НОВИНИ ДНЯ: Українці відповіли, що для них важливіше: вступ до ЄС чи до НАТО  Зеленський відповів, про що свідчитиме запрошення України до НАТО для Путіна  Без переваги України в повітрі війну виграє Росія, - американський генерал  Спека трохи спаде, але не скрізь: прогноз погоди на 6 липня  Україну накриють аномальна спека і магнітні бурі: кому дістанеться найбільше  Якщо Трамп переможе, на НАТО чекає "радикальна переорієнтація", - Politico  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижнявсі новини дня
Політика
Росія
22.07.2023 446

Закручують гайки. У РФ у десятки разів підвищать штрафи для ухилянтів

У Росії хочуть підвищити штрафи, які безпосередньо пов'язані з мобілізацією. Наприклад, штрафуватимуть як за неявку у військкомат, так і за неподання списків військовозобов'язаних - від 50 до 500 тисяч рублів.

_viyskovi_mobiki_rostov_navchannya__gettyimages_1244688081_11_650x410_22.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на росЗМІ.

Так, Кодекс про адміністративні правопорушення РФ доповнять статтею про ненадання сприяння військкоматам у мобілізаційній роботі при оголошенні мобілізації.

Штрафи хочуть запровадити за невиконання своєчасного оповіщення та явки росіян, які підлягають мобілізації, на збірні пункти або у військові частини, а також несприяння організації такого оповіщення та явки.

Наприклад, неявка росіян за повісткою до військкомату каратиметься штрафом до 50 тис. рублів, а якщо не повідомити туди ж про переїзд, зміну роботи та зміну сімейного стану, штраф становитиме до 20 тис. рублів.

При цьому, до 500 тис. рублів належить заплатити за ненадання сприяння військкоматам при оголошенні мобілізації, а також до 400 тис. рублів - за неподання до військкоматів списків для постановки на військовий облік.

Мобілізація у Росії

У вересні 2022 року президент РФ Володимир Путін оголосив часткову мобілізацію через втрату у війні проти України.

Наприклад, щоб прискорити мобілізацію, в РФ запропонували сповіщати мобілізованих про вручення повістки через SMS-повідомлення. Також влада Москви запропонувала забудовникам обмінювати співробітників-добровольців для відправлення на фронт на підряди від мерії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Закручують гайки. У РФ у десятки разів підвищать штрафи для ухилянтів 5.00 5 1
Політика / Росія
22.07.2023 446
Еще материалы раздела «Росія»