<
НОВИНИ ДНЯ: Кличко показав, як працює київська програма енергоенезалежності у багатоповерхівках  Рекордна спека йде до України: ДСНС попередила про небезпеку  Українці відповіли, що для них важливіше: вступ до ЄС чи до НАТО  Зеленський відповів, про що свідчитиме запрошення України до НАТО для Путіна  Без переваги України в повітрі війну виграє Росія, - американський генерал  Спека трохи спаде, але не скрізь: прогноз погоди на 6 липня  Україну накриють аномальна спека і магнітні бурі: кому дістанеться найбільшевсі новини дня
Політика
Росія
22.07.2023 553

Зміна балансу сил у Кремлі: аналітики проаналізували причини арешту Гіркіна

В РФ Стрєлкову інкримінують заклики до екстремізму.

6cf42cf089f645fe135207ae49f78775_22.07.23

Арешт російського активіста, колишнього офіцера і терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна може свідчити про те, що між кремлівськими угрупованнями змістився баланс сил не на користь ФСБ.

Про це заявили аналітики з американського Інституту вивення війни (ISW). Пише ТСН. 

У новому звіті від 21 липня йдеться, що саме у ФСБ раніше працював Гіркін. Так, судові документи вказують на те, що російська влада порушила справу проти Гіркіна ще 18 липня. Цього дня він опублікував кілька різких критичних зауважень особисто на адресу президента Росії Володимира Путіна.

Аналітики зазначили, що Гіркін критикував Путіна також до 18 липня, але його не заарештовували. Деякі джерела припустили, що арешт Гіркіна послідував за його конфліктом з іншим членом "Клубу розгніваних патріотів" щодо ПВК "Вагнер". Інші джерела заявили, що на Гіркіна могли поскаржитися безпосередньо "вагнерівці". Крім того, арешт Стрєлкова може бути пов'язаний із бажанням Кремля усунути всіх так званих "патріотів", які нелояльні Путіну.

Також у звіті зазначили, що у РФ опублікували якийсь секретний документ, у якому йдеться про те, що Адміністрація президента Росії нібито наказала російській владі вжити репресивних заходів проти тих, хто "безумний". Серед них був і Гіркін. Крім того, до списку також потрапили пропагандистка Маргарита Симоньян, деякі відомі російські блогери.

Нагадаємо, 21 липня у РФ затримали терориста Ігоря Стрєлкова-Гіркіна. Співробітники правоохоронних органів забрали його з дому, де попередньо здійснили обшуки. Найближчі два місяці до нового судового слухання він проведе в СІЗО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зміна балансу сил у Кремлі: аналітики проаналізували причини арешту Гіркіна 5.00 5 1
Політика / Росія
22.07.2023 553
Еще материалы раздела «Росія»