<
НОВИНИ ДНЯ: Чи можливий "вічний мир" із Росією: Портников назвав важливу умову  До України йде аномальна спека  На заході трохи дощитиме, а в центрі і на півдні – Африка: прогноз погоди в Україні на понеділок, 8 липня  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липнівсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2023 439

Що буде з "Гвардією наступу" після війни: відповідь Клименка

Після закінчення війни підрозділи "Гвардії наступу" будуть розформовані.

_klimenko_foto__vitalii___nosach_rbk_ukrai__na__8_650x410_23.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Ці підрозділи ("Гвардії наступу" - ред.) будуть розформовані (після закінчення війни - ред.). Ці військовослужбовці та поліцейські будуть виконувати свої функції й прикордонники, відповідно до функціоналу тієї чи іншої військової частини, чи підрозділу поліції", - сказав Клименко.

За його словами, після війни добровольці з "Гвардії наступу" будуть проводити стабілізаційні заходи на звільнених територіях, які були окуповані з 2014 року. Зокрема, вони охоронятимуть публічний порядок та документуватимуть воєнні злочини, які за 9 років були скоєні зна території Луганської та Донецької областей.

"Гвардія наступу"

Нагадаємо, у лютому Міністерство внутрішніх справ почало формування "Гвардії наступу", метою якої буде звільнення територій від російських окупантів. За два місяці подали заявки понад 35 тисяч добровольців.

У березні Верховна Рада визначила повноваження "Гвардії наступу" та дозволила застосовувати зброю.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде з "Гвардією наступу" після війни: відповідь Клименка 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2023 439
Еще материалы раздела «Україна»