<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Політолог пояснив, чому Китай буде й надалі підтримувати Путіна  У Польщі змінюють виплати для біженців: що потрібно знати українцям  Закон про мобілізацію набув чинності: оновлення даних, штрафи, конфіскація авто, відстрочка, ВЛК – всі зміни від 18 травня  Погода на літо 2024: чи буде сильна спека в Україні  Ніхто не допоміг. Як українці єдині у світі рятували грузинів під час війни, яку розв'язала РФ  У ЦНАПі не оновлюються дані військовозобовʼязаного: що робити в такому випадкувсі новини дня
Політика
Світ
23.07.2023 753

"Путін блефує": військовий експерт оцінив Чорноморський флот РФ

Диктатор розраховує на те, що Захід не відреагує на блокаду.

de22f827c60914c4682974055bc2da79_23.07.23_1

Росія не наважиться безпосередньо атакувати іноземні торгові судна в Чорному морі, оскільки одна загроза застосування сили змусить їх залишити регіон. Пише ТСН. 

Про це в інтерв'ю BILD заявив італійський військовий експерт Томас Тейнер.

"Проста загроза того, що Росія може атакувати цивільні судна, змусить усі страхові компанії відкликати покриття суден, які захочуть зайти до Одеси", – сказав він.

Чорноморський флот не витримає протистояння з НАТО

Військовий експерт наголосив, що Чорноморський флот РФ не впорається з потенційним протистоянням НАТО.

"Чорноморський флот – це переважно радянський мотлох. Найкращі кораблі – це два фрегати проєкту 11356 ("Адмірал Григорович" та "Адмірал Ессен") та чотири підводні човни покращеного проєкту 877 "Палтус", – зазначив фахівець.

Так, Путін припускає, що Захід не відреагує на незаконну морську блокаду військовим шляхом.

За словами Тейнера, якщо Росія обстріляє корабель НАТО, то понад 100 винищувачів Альянсу атакують невеликий і технологічно відсталий Чорноморський флот. Після цього його більше не буде.

"Всі російські кораблі будуть потоплені, всі бази Чорноморського флоту стерті з лиця землі, а російські війська у Криму знищені. Путін це знає. Він блефує та виграє, якщо Захід знову відступить", – підсумував військовий експерт.

Раніше зазначалося, що президент Туреччини Реджеп Ердоган планує поговорити з диктатором Володимиром Путіним щодо продовження зернової угоди.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Путін блефує": військовий експерт оцінив Чорноморський флот РФ 5.00 5 1
Політика / Світ
23.07.2023 753
Еще материалы раздела «Світ»