<
НОВИНИ ДНЯ: В ISW назвали проблему, що не дозволяє ЗСУ припинити обстріли Харкова  Прогноз погоди в Україні на 20 травня: де буде дощити  Трамп вимагає у Байдена пройти перевірку на наркотики перед дебатами  США проведуть наступного тижня чергове засідання "Рамштайну"  У Пентагоні розповіли про катастрофічні наслідки атак українських БПЛА по НПЗ у Росії  В Україні 19 травня утримається суха погода, вдень до +24°  Местами грозы. Синоптики рассказали о погоде на 19 мая в Украиневсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2023 280

Подібні до HAWK. Україна має свої новітні системи ППО середньої дальності, - нардеп

В України є свої новітні системи протиповітряної оборони середньої дальності.

Про це заявив заступник голови комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, нардеп від "Слуги народу" Єгор Чернев, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

"У нас є новітні системи ППО. Вони середньої дальності. Це, звичайно, не аналог Patriot, IRIS-T або SAMP-T, я думаю, вони близькі до HAWK, української розробки, українського виробництва", - заявив він.

Черняк відмовився називати компанії, які займаються розробкою систем ППО.

При цьому зазначив, що системи ППО "проходять тестування досить вдало, ракети вже розроблені".

Закрити небо над Україною

Раніше президент США Джо Байден підтримав навчання українських пілотів на винищувачах F-16.

Країни Заходу вже почали планувати старт тренувань для українських пілотів найближчими тижнями. Після навчання планується передача F-16.

При цьому представники Повітряних сил України заявили, що авіація дасть змогу Україні ще краще захищатися від російських ракетних ударів, оскільки системами ППО все небо закрити неможливо.

Оценка материала:

5.00 / 1
Подібні до HAWK. Україна має свої новітні системи ППО середньої дальності, - нардеп 5.00 5 1
Політика / Україна
24.07.2023 280
Еще материалы раздела «Україна»