НОВИНИ ДНЯ: "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США  Не наші методи: нардеп від “Слуги народу” висловився про великі гроші для добровольців ЗСУ  Вибори у США. Топ-5 фактів про виборчу кампанію 2024 року  Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москвувсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2023 439

Касетні боєприпаси в Україні: експерт розповів про хитрість ЗСУ щодо їхнього застосування

ЗСУ використовують касетні боєприпаси, аби зекономити 155 мм снаряди для проривання щільнішої лінії оборони окупантів.

a6e8c3f761d036431a7c77838cfa7f5e_24.07.23

Україна вже використовує касетні боєприпаси на деяких ділянках фронту. Найближчим часом вони з'являться на всій лінії розмежування і стануть у нагоді українським військовим.

Про це в інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт, полковник запасу Роман Світан. Пише ТСН. 

"Уже тиждень працюють касетні боєприпаси. Добре себе показали. Поки що не в достатній кількості, але вони заходять. Думаю, найближчого тижня-двох вони будуть уже на всій лінії фронту", - сказав він.

Роман Світан зауважив, що такі снаряди замінюють десяток звичайних боєприпасів, тож дозволять Україні зекономити 155 мм снаряди.

"Це не "гейм-чейнджер", нічого не зміниться, але ми не будемо в таких кількостях витрачати основні 155 мм снаряди. Побережемо їх для проходження основної лінії оборони противника в бетоні. А зараз працюватимемо по відкритій місцевості, по наступаючому ворогу, який вийшов з укриттів, по легкій бронетехніці", - пояснив експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Касетні боєприпаси в Україні: експерт розповів про хитрість ЗСУ щодо їхнього застосування 5.00 5 1
Політика / Україна
24.07.2023 439
Еще материалы раздела «Україна»