<
НОВИНИ ДНЯ: Чи можливий "вічний мир" із Росією: Портников назвав важливу умову  До України йде аномальна спека  На заході трохи дощитиме, а в центрі і на півдні – Африка: прогноз погоди в Україні на понеділок, 8 липня  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липнівсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2023 396

Удари ЗСУ по складах у тилу ворога знижують можливості логістики росіян, - ISW

Кампанія ЗСУ з "перехоплення" російських військових об'єктів у тилу успішно знижує можливості логістики та контрбатарейної оборони окупантів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на звіт ISW.

Начальник Головного управління ракетних військ, артилерії та безпілотних систем Генштабу ЗСУ полковник Сергій Баранов заявив, що українські ракетно-артилерійські підрозділи створили далекобійний "вогневий кулак" завдяки західним високоточним ракетно-артилерійським системам. За його словами, окупанти вже не можуть вести ефективний контрбатарейний вогонь.

Також повідомляється, що удари ЗСУ по скупченням російських складів із боєприпасами в глибокому тилу викликають у російських військових проблеми із матеріально-технічним забезпеченням. Ця тенденція знаходить своє відображення у зменшенні обстрілів з боку Росії в Херсонській області, що вказує на те, що російські сили зазнають "снарядного голоду" в цьому районі.

За даними експертів ISW, кампанія з порушення логістики окупантів є центральним аспектом плану України щодо створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає живу силу ЗСУ за рахунок повільніших темпів просування, водночас поступово зношуючи живу силу та техніку росіян.

Ключові висновки ISW:

  • 22 липня українські війська продовжували контрнаступальні дії щонайменше на трьох дільницях фронту.

  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що темп українських контрнаступальних операцій незабаром може збільшитися, і що затримка контрнаступних операцій частково пов'язана з нестачею техніки.

  • ЗСУ завдали удару по російській нафтобазі та складу боєприпасів у Криму.

  • Російські удари по українських судноплавних та сільськогосподарських інфраструктурах на півдні України, можливо, стихають чи переходять у режим тимчасового затишшя.

  • Українські війська вели наступальні дії на рубежі Куп'янськ — Сватове — Кремінна та в районі Бахмута, але успіхів не досягли.

  • Російська окупаційна влада продовжує переселяти українських дітей з окупованої України до Росії.

Оценка материала:

5.00 / 1
Удари ЗСУ по складах у тилу ворога знижують можливості логістики росіян, - ISW 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2023 396
Еще материалы раздела «Україна»