НОВИНИ ДНЯ: "Не знаю, чи буде це мирно": Байден попередив про можливі наміри Трампа, якщо йому “не сподобається” результат виборів у США  Не наші методи: нардеп від “Слуги народу” висловився про великі гроші для добровольців ЗСУ  Вибори у США. Топ-5 фактів про виборчу кампанію 2024 року  Навіщо кухарі додають до тушкованої капусти молоко: ви точно про це не знали  Місяць до виборів у США. Які рейтинги у Трампа й Гарріс і що вони готують один проти одного  Перемир’я замість перемоги?: чому кінець війни в Україні – за горами  У Росії пригрозили війною ще кільком країнам: що обурило Москвувсі новини дня
Політика
Україна
23.07.2023 432

Данілов: РФ обстрілює Одесу, щоб ізолювати вихід України до Чорного моря

Росія обстрілює Одесу, щоб ізолювати вихід України до Чорного моря та диктувати свої правила "зернового коридору".

Про це секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Данілов написав в Facebook.

"Головна мета ракетних атак росіян на Одесу та регіон - це спроба повністю ізолювати вихід України до Чорного моря, а через акт залякування упередити і нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування "зернового коридору". За кремлівським планом, мають бути створені штучні умови загроз голоду насамперед для країн Африки, і підвищення рівня міграційних небезпек для Європи", - вважає Данілов.

На його думку, росіяни чекають, що через шантаж зможуть примусити Захід прийняти кремлівський "зерновий ультиматум". Мова йде про експорт російського аміаку та зняття частини санкцій.

При цьому Данілов вважає, що Росія хоче знищити українську інфраструктуру, що забезпечує роботу "зернового коридору", щоб зробити світ залежним від російського зерна.

"План - поставити світ на коліна і зробити Росію унікальним зерновим постачальником. Після провалу ідеї "енергетичної наддержави" Путін хоче стати "зерновою надімперією", - вважає секретар Радбезу.

Данілов додав, що Україна знає про плани РФ та відреагує належним чином.

Оценка материала:

5.00 / 1
Данілов: РФ обстрілює Одесу, щоб ізолювати вихід України до Чорного моря 5.00 5 1
Політика / Україна
23.07.2023 432
Еще материалы раздела «Україна»