НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2023 488

Зеленський розповів, чому контрнаступ почався пізніше, ніж планувалося

Україна планувала почати контрнаступ навесні, але цього не вдалось зробити через брак боєприпасів і техніки.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський, повідомляє РБК-Україна з посиланням на його інтерв'ю телеканалу CNN.

"У нас були плани почати це навесні. Але ми цього не зробили, тому що, відверто кажучи, у нас не вистачало боєприпасів і озброєнь і не вистачало бригад, належним чином навчених цій зброї, тим більше, що навчальні місії проводилися за межами України. Але все-таки ми почали. І це важливо", - сказав Зеленський.

Президент також пояснив, що через затримку контрнаступу російські військові використали час на свою користь, а саме для мінування прифронтових територій та будівництва кількох ліній оборони. За словами Зеленського, наразі саме це сповільнює український контрнаступ.

"Так, я розумію, що завжди краще бачити перемогу швидше. Цього ми також хочемо. Але питання в ціні… цієї перемоги. Тому не кидаймо людей під танки буквально. Плануймо наш контрнаступ так, як підказують наші аналітики, наша розвідка", - підсумував глава держави.

Контрнаступ ЗСУ

Українські військові ведуть активні наступальні операції на Бахмутському, Мелітопольському та Бердянському напрямах.

При цьому в Раді національної безпеки США заявляли, що російські загарбники протягом багатьох місяців зводили кілька ліній оборони на окупованій території України. Тому це сповільнює просування українських військ.

Однак, в Міноборони України вважають, що контрнаступ з точки зору ефективності йде за планом.

Зауважимо, що сьогодні держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що контрнаступ Збройних сил України не буде швидким.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський розповів, чому контрнаступ почався пізніше, ніж планувалося 5.00 5 1
Політика / Україна
24.07.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»