НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Україна
24.07.2023 417

Тренування українських пілотів на F-16 розпочнеться у серпні

Навчання українських пілотів, котрі освоюватимуть американські винищувачі F-16, розпочнеться в серпні й займе щонайменше шість місяців, заявив міністр оборони України Олексій Резніков.

Про це він сказав у інтерв'ю CNN.

За словами міністра, Україні також потрібно створити належну інфраструктуру для цих літаків. За його оптимістичним прогнозом, пілоти зможуть керувати F-16 уже навесні наступного року.

Резніков наголосив, що якби Україна мала ці винищувачі зараз, вони, безумовно, допомогли б досягти більшого прогресу під час контрнаступу.

Навчання, які, за даними Резнікова, очевидно, відбудуться в Данії та Нідерландах і, можливо, у Великій Британії чи Польщі, також охоплюватимуть інтенсивні заняття для технічного персоналу. Міністр оборони зауважив, що обслуговування літаків є «серйозним завданням».

Він зазначив, що навчання можуть бути розділені між країнами, але остаточні плани все ще допрацьовуються.

Оценка материала:

5.00 / 1
Тренування українських пілотів на F-16 розпочнеться у серпні 5.00 5 1
Політика / Україна
24.07.2023 417
Еще материалы раздела «Україна»