<
НОВИНИ ДНЯ: Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великденьвсі новини дня
Політика
Росія
25.07.2023 679

Старих на фронт? Путін підняв граничний вік для військових у запасі

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон про збільшення граничного віку перебування у запасі Збройних сил Росії для деяких категорій громадян.

_gettyimages_1242864035_3_650x410_25.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний документ.

Підвищення граничного віку стосується громадян, які мають звання солдатів, матросів, сержантів, старшин, прапорщиків та мічманів.

Так, граничний вік тих, хто належить до першого розряду, збільшується з 35 до 40 років, до другого розряду - з 45 до 50 років, до третього розряду - з 50 до 55 років.

Крім того, підвищується граничний вік перебування запасників у мобілізаційному резерві.

Вказано, що норми набудуть чинності з 1 січня 2024 року. Але до 1 січня 2028 року передбачається перехідний період, протягом якого громадяни, які перебувають у запасі, переводитимуться у відставку поетапно.

Крім того, закон передбачає можливість укладання контракту з громадянином, який має громадянство (підданство) іншої держави віком до 52 років. Це також стосується осіб з посвідкою на проживання чи іншим документом, що підтверджує право на постійне проживання громадянина на території іноземної держави.

Закон також закріплює випадки призупинення перебування громадянина в резерві - заклик громадянина на військову службу з мобілізації, укладання ним договору на період проходження військової служби або договору про добровільне сприяння у виконанні завдань, покладених на збройні сили.

Мобілізація у Росії

У вересні 2022 року Путін оголосив часткову мобілізацію через втрати у війні проти України.

Наприклад, щоб прискорити мобілізацію, у Росії запропонували сповіщати мобілізованих про вручення повістки через SMS-повідомлення. Також влада Москви запропонувала забудовникам обмінювати співробітників-добровольців для відправлення на фронт на підряди від мерії.

Крім того, в РФ хочуть удесятеро підвищити штрафи, пов'язані з мобілізацією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Старих на фронт? Путін підняв граничний вік для військових у запасі 5.00 5 1
Політика / Росія
25.07.2023 679
Еще материалы раздела «Росія»