НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
26.07.2023 381

Їжа - не зброя. Борель розкритикував Росію за її удари по українських портах

Росія ризикує мільйони людей, оскільки вона використовує продукти харчування як свою зброю.

3j0a0999_id64453_1300x867_8_650x410_26.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову дипломатії Євросоюзу Жозепа Борреля у Twitter.

Він нагадав, що Росія знищує українські зерносховища та портову інфраструктуру щоденними цілеспрямованими атаками.

"Продовження використання Росією продуктів харчування у якості зброї і припинення Чорноморської зернової ініціативи впливає на глобальну продовольчу безпеку, наражаючи на ризик мільйони людей. Їжа - не зброя", - написав Боррель.

Атаки російських окупантів

Нагадаємо, російські окупанти ще на початку минулого тижня посилили обстріл території України. Під вогнем ворога перебувають переважно південні регіони.

Росіяни, зокрема, атакують портову інфраструктуру країни. Від їхніх ударів вже пошкоджено порти в Одеській області - ворог б'є по сховищах із зерном.

Оценка материала:

5.00 / 2
Їжа - не зброя. Борель розкритикував Росію за її удари по українських портах 5.00 5 2
Політика / Україна
26.07.2023 381
Еще материалы раздела «Україна»