<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
26.07.2023 666

"Укрзалізниця" нагадала про спецрезерв квитків для військових. Як скористатись

Компанія "Укрзалізниця" нагадала, що в Україні є спецрезерв квитків для військових. Додатково для них також буде запущено спеціальні гарячу лінію зв'язку.

3j0a1151_id77885_1300x867_1300x820_1_1300x820_1_650x410_26.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал "Укрзалізниці".

"Укрзалізниця" виділяє спеціальну бронь для використання військовослужбовцями, які їдуть у відрядження чи відпустку, щоб кожен захисник та захисниця могли швидше діставатися своїх близьких навіть у найбільш піковий для залізниці сезон", - сказано у повідомленні.

Як розповіли в "УЗ", розподіляти броні будуть військові комендатури. Під бронню буде знаходитись мінімум 4 купейних та 4 плацкартних місця на кожному рейсі. Їх може використати військовий, якщо про відпустку він дізнався раптово і квитки у вільному продажі вже закінчились. У разі не використання заброньованих місць у вільний продаж квитки поступлять не раніше, ніж за 6 годин до відправки поїзда.

Що необхідно для того щоб скористатись послугою

Звернутись до чергового по вокзалу, який спрямує пасажира до військової комендатури або зателефонувати до Контактного центру Укрзалізниці на спеціально виділену гарячу лінію за номером 0 800 503 222.

При зверненні у комендатуру необхідно показати військовий квиток та документ, що підтверджує необхідність здійснити поїздку саме в конкретний день. На підставі цих документів буде видано талон на придбання квитка.

Його треба предʼявити касиру у спеціалізованій касі для військовослужбовців або в будь-якій касі на будь-якому вокзалі. За цим документом пасажиру виведуть з-під спеціальної броні квиток і тут же його можна придбати.

Варто зауважити, що спеціальна бронь на місця знімається за 6 годин до відправлення поїзда. Тому талон необхідно отримати та придбати квиток до того часу.

Як скористатись, якщо у місті немає комендатури

У такому випадку, бронь можна використати у всіх касах за предʼявлення ВПД (військового проїзного документа), який дає право на безкоштовну поїздку. Отримати цей документ військовослужбовці можуть у своїх частинах.

На спеціально виділеній гарячій лінії за номером 0 800 503 222 можна отримати консультацію з усіх можливих рейсів, пересадочних маршрутів, адреси всіх комендатур, кас для військовослужбовців та інформацію щодо спеціалізованої броні на квитки.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що незабаром біля української залізниці може з'явитися спільний з Німеччиною прямий рейс Київ - Берлін.

Також ми писали, що "Укрзалізниця" вирішила повернути воєнізовану охорону до потягів. Це зробили з метою посилення безпеки пасажирських перевезень.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Укрзалізниця" нагадала про спецрезерв квитків для військових. Як скористатись 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
26.07.2023 666
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»