<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
26.07.2023 673

Не встигають. У Росії продовжили терміни відновлення Кримського мосту

Російський уряд продовжив терміни відновлення Кримського мосту після атак у жовтні та липні до 31 грудня 2023 року.

_mist_kerch_gettyimages_1190267212__1__1_650x410_26.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на розпорядження уряду РФ.

Зазначимо, що після вибуху на Кримському мості у жовтні росіяни планували його відновити до 1 липня.

При цьому після атаки 17 липня загарбники заявляли, що хочуть повноцінно запустити двосторонній рух Кримським мостом у листопаді.

Тепер вони продовжили термін відновлення мосту до 31 грудня.

Додамо, що згідно з розпорядженням російського Кабміну, єдиним виконавцем робіт з відновлення Кримського мосту призначено "Нижньоангарськтрансбуд". Компанія може залучати співвиконавців за умови, що 50% робіт виконає самостійно.

Пошкодження Кримського мосту

Нагадаємо, 17 липня на Кримському мості пролунали вибухи. РосЗМІ повідомляли, що було зруйновано один проліт у бік Тамані, а ще один у напрямку Керчі було пошкоджено. Атака призвела до порушення автомобільного руху мостом. Повноцінний рух досі не відновлено.

Джерела РБК-Україна повідомили, що міст атакували надводними дронами. Загалом атака була спецоперацією СБУ та Військово-морських сил ЗСУ.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Кримський міст є метою українських захисників. Він додав, що він має бути нейтралізований, оскільки окупанти використовують його для війни.

Вибух на Кримському мості у жовтні

Крім того, у жовтні внаслідок вибуху на Кримському мосту повалилися дві півсекції його автомобільної частини та було пошкоджено залізничну колію.

Тоді російський диктатор Володимир Путін назвав це "терактом", а "виконавцями" - спецслужби України. У свою чергу, українська сторона прямо не підтверджувала, що причетна до підриву мосту, але неодноразово заявляла, що Кримський міст є законною метою наших військових.

Це важливий міст для росіян, оскільки він був збудований загарбниками під час окупації півострова та логістично важливий для РФ, особливо у питанні військового забезпечення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Не встигають. У Росії продовжили терміни відновлення Кримського мосту 5.00 5 1
Політика / Україна
26.07.2023 673
Еще материалы раздела «Україна»