<
НОВИНИ ДНЯ: Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великдень  Байдена закликали врегулювати використання криптовалюти для обходу санкційвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
26.07.2023 414

Зимові світанки на станції "Академік Вернадський" – полярники показали надзвичайні фото

Полярники показали зимові світанки на українській станції "Вернадський".

aebe6a904a955da8f1ba59779b3e728a_26.07.23

Полярники Національного антарктичного наукового центру 28-ї експедиції показали фото, як сонце "малює" неймовірні кольори в небі над антарктичною станцією "Академік Вернадський".

В Україні в розпалі – літо, у цей же період в Антарктиці триває зима. Сонце там невисоко піднімається над горизонтом та за кілька годин ховається знову. Пише ТСН. 

"У такому положенні світлу треба пройти довший шлях до поверхні, ніж коли сонце високо над горизонтом, тож кольори розсіюються інакше. "Короткі" сині хвилі поступаються місцем "довгим" червоним, і з рухом сонця змінюється палітра. Також колір може залежати від того, як повітря заповнене різними частинками: вологою, кристаликами льоду, пилом, аерозолями тощо. Тобто, чим насиченіша, приміром вологіша, атмосфера, тим глибшими можуть бути кольори", - розповіли полярники.

За словами науковців, на колір неба біля "Вернадського" також впливають особливі антарктичні хмари і навіть підстильна поверхня – сніг, морський лід або чиста вода, від якої теж відбиваються промені.

"Ось такий секрет красивих зимових світанків на фото. Милуємося ними й віримо, що скоро й українські світанки будуть такими ж тихими та спокійними – без прильотів російських ракет, які несуть горе та біль нашим ранкам. Світанок нашої Перемоги вже зовсім близько", - йдеться у дописі.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зимові світанки на станції "Академік Вернадський" – полярники показали надзвичайні фото 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
26.07.2023 414
Еще материалы раздела «Суспільство»