<
НОВИНИ ДНЯ: Що принесе літо. Прогноз погоди на вихідні 1−2 червня  Падіння цін. Скільки коштує орендувати квартиру в Києві напередодні літа  Ринок нелегальних сигарет може досягнути половини ринку: експерт назвав умову  Фінансовий гороскоп на червень 2024 року  В Україні у перші дні літа очікується спека з дощами і грозами  Мобілізація священників: чи є відстрочка або бронювання, цікаві деталі  В Україні підняли тариф на світло: як зміняться суми у платіжках вже вліткувсі новини дня
Політика
Світ
27.07.2023 1487

Путін після невдачі з візитом в ПАР зібрався їхати в Китай

Російський диктатор Володимир Путін збрається відвідати Китай у жовтні цього року.

_gettyimages_1243010962_17_1300x820_1_650x410_27.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пропагандитські російські Telegram-канали.

За даними ЗМІ, у своїй поїздці Путін планує відвідати Китай у жовтні. Причина його візиту - Росія прагне зміцнити зв'язки з одним зі своїх найближчих союзників.

"Відомо, що ми отримали запрошення і маємо намір поїхати до Китаю, коли в жовтні відбудеться форум "Пояс і шлях", - розповів помічник Путіна Юрій Ушаков.

Нагадаємо, що у березні 2023 року державний візит до Москви здійснив президент Китаю Сі Цзіньпін. Тоді заявив, що відносини між двома країнами вступають у нову еру. При цьому Китай і Росія є стратегічними союзниками, а Пекін відмовився засудити наступ Росії на Україну.

Ордер на арешт Путіна

У березні цього року Міжнародний кримінальний суд видав ордер на арешт російського диктатора Володимира Путіна. Також ордер був виданий на ім'я уповноваженого за президента Росії з прав дитини Марії Олексіївни Львової-Бєлової.

За рішенням суду, Путіна зобов'язані заарештувати в 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут або визнали юрисдикцію МКС.

Генпрокурор України Андрій Костін заявляв, що ордер Гааги дозволяє заарештувати Путіна за межами РФ та передати до суду.

Саміт БРІКС

Наприкінці серпня у Південній Африці відбудеться саміт країн БРІКС (Бразилія, Росія, Індія, Китай та Південна Африка). Однак візит Путіна досі залишався під запитанням через виданий Міжнародним кримінальним судом орден на його арешт.

Згідно із законодавством Південно-Африканська Республіка має заарештувати Путіна у разі приїзду. ПАР намагалася забезпечити імунітет диктатору.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін після невдачі з візитом в ПАР зібрався їхати в Китай 5.00 5 2
Політика / Світ
27.07.2023 1487
Еще материалы раздела «Світ»