<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
27.07.2023 512

Просування ЗСУ до Кремінної розірве логістику РФ, це дозволить зайти у тил Бахмута, - NYT

Наступ українських військ під Кремінною Луганської області дозволить розірвати логістику російських окупантів. Після цього буде можливість зайти у тил Бахмута.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The New York Times.

Останнім часом бої у напрямку Куп'янська (Харківська область) та Лимана (Донецька область) посилилися. Українські військові у коментарі виданню розповіли, що за останні тижні росіяни активізували штурми. Самі окупанти заявляли про просування у цьому регіоні. Проте аналітики зазначають, що успіхи армії РФ були незначними.

Українські захисники зазначають, що окупанти можуть випустити у два-три рази більше снарядів вдень, ніж Сили оборони. Також, за словами командирів ЗСУ, окупанти кидають на штурми так звані загони "Z", які складаються здебільшого з в'язнів. У другій лінії окопів сидять чеченські війська, які є своєрідними загороджувальними загонами, що розстрілюють тих, хто відступає.

Видання зазначає, що якщо українським силам вдасться утримати позиції у напрямку Кремінної і просунутися - це дасть шанс для більшого наступу аж до Бахмута.

"Навпаки, якщо українці зможуть утримати свої позиції та зрештою просунутися в напрямку Кремінної, вони можуть розірвати важливу логістичну лінію Росії та спробувати обігнути тил Бахмута, кажуть українські командири", - йдеться у матеріалі.

Ситуація у Луганській області

Нагадаємо, кілька тижнів тому українське командування повідомило, що ситуація на Лимансько-Куп'янському напрямку загострилася. Російські війська посилили атаки, проте ЗСУ зупинили штурми окупантів.

Речник Східного угруповування військ Сергій Череватий наголосив, що ЗСУ на лінії Куп'янськ-Лиман локалізували "великий наступ" росіян, який вони анонсували ще навесні.

При цьому британська розвідка зазначає, що Росія хоче просунутися до річки Оскіл, щоб створити буферну зону довкола Луганської області.

Оценка материала:

5.00 / 1
Просування ЗСУ до Кремінної розірве логістику РФ, це дозволить зайти у тил Бахмута, - NYT 5.00 5 1
Політика / Україна
27.07.2023 512
Еще материалы раздела «Україна»