НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Політика
Світ
27.07.2023 219

Військове партнерство між РФ та Іраном поглиблюється, - Держдеп

Іран є однією з головних опор для РФ у війні проти України - наразі військове партнерство між країнами продовжує поглиблюватись.

Про це заявив заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає РБК-Україна з посиланням на Укрінформ.

Коментуючи будівництво заводу з виготовлення ударних іранських БПЛА у РФ, Пател зауважив, що "Іран залишається головною військовою опорою Росії".

"Росія отримала від Ірану сотні одноразових ударних БПЛА, а також обладнання для виробництва безпілотників", - заявив він.

Представник Держдепу нагадав, що дрони використовуються для майже щоденних обстрілів території України, і наразі "партенство між Росією та Іраном продовжує поглиблюватись".

Співпраця Ірану та РФ

Ще на першому році повномасштабного вторгнення РФ заручилася допомогою Ірану в питанні постачання дронів-камікадзе типу Shahed. З тих пір Росія регулярно використовує ці БПЛА для атак на військову та цивільну інфраструктуру України. Через це на Іран накладають чисельні санкції.

А в червні координатор Ради з національної безпеки США при Білому домі Джон Кірбі заявив, що Іран активно залучився до будвання в Росії заводу з виробництва "шахедів". Його мають збудувати до кінця наступного року, зазначав чиновник.

В американській розвідці заявили, що будівництво такого заводу може значно вплинути на хід війни в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Військове партнерство між РФ та Іраном поглиблюється, - Держдеп 5.00 5 1
Політика / Світ
27.07.2023 219
Еще материалы раздела «Світ»