<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Українські військові можуть замовити квитки на потяг, навіть коли їх розкупили: як це працює  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Лукашенко заявив про "високу боєготовність" військ Білорусі та РФ через "активізацію" ЗСУ  Проросійський Орбан у Києві: шантаж, нова угода з Угорщиною та пропозиція капітулювати перед Путіним  "Укрзалізниця" оновить правила перевезення тварин: що відомо  Частину України накриє спека до +38 градусіввсі новини дня
Політика
Європа
27.07.2023 356

У Німеччині знову закликали владу надати Україні далекобійні ракети Taurus

У Німеччині знову закликали владу надати Україні далекобійні крилаті ракети Taurus. Там вважають, що ці ракети допоможуть українським силам перервати логістичні ланцюги РФ.

1___7660_650x410_27.07.23

Про це заявив політик Вільної демократичної партії Німеччини Маркус Фабер, повідомляє РБК-Україна з посиланням на NTV.

Він зазначив, що Бундесвер має на складах 600 крилатих ракет Taurus.. Багато з них готові до використання.

На думку Фабера, далекобійні ракети змогли б пожвавити контрнаступ України, який, за його словами, просувається повільніше, ніж очікувалося.

"Ось чому зараз був би правильний час, щоб принаймні дати Taurus, щоб міг відбутися процес інтеграції", - сказав політик.

Він додав, що далекобійні ракети допоможуть ЗСУ перервати логістичні ланцюги російської армії, таким чином це порушить забезпечення російських сил.

Далекобійні ракети для України

Нагадаємо, ще навесні Британія передала Україні далекобійні ракети Storm Shadow, які українські війська вже вміло застосовують. Також президент Франції Еммануель Макрон оголосив про передачу далекобійних ракет SCALP.

При цьому Німеччина відкинула прохання України надати крилаті ракети Taurus з дальністю дії до 500 кілометрів. Також у США досі тривають обговорення щодо постачань ракет ATACMS.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Німеччині знову закликали владу надати Україні далекобійні ракети Taurus 5.00 5 1
Політика / Європа
27.07.2023 356
Еще материалы раздела «Європа»