<
НОВИНИ ДНЯ: Україну накриє нестерпна спека: коли очікувати високої температури повітря   Росія, Китай та КНДР не будуть ворогами США, - Трамп назвав умову  Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Липень почнеться з гроз на заході України  Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українціввсі новини дня
Бізнес
Економіка
27.07.2023 414

Ціни на овочі будуть знижуватися до жовтня – експерт

Пропозиція на ринку буде поступово збільшуватися за рахунок того, що 2022 року багато виробників переключилися на вирощування овочів.

87171ddc7700ca0d2ecb69d94e670c7a_27.07.23

Ціни на овочі в Україні будуть поступово зменшуватися до жовтня, але не знизяться до показників довоєнного рівня. Пише ТСН. 

Таку думку в етері телемарафону висловив заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук.

Він заявив, що пропозиція на ринку буде поступово збільшуватися за рахунок того, що 2022 року багато виробників переключилися на вирощування овочів.

"Тому в цей період часу треба купувати, робити консервації. Але є один нюанс, який уже восени буде відігравати негативну роль у контексті підняття ціни. І це буде пов'язано з тим, що буде закладатися це все на зберігання, а на зберігання у нас витрачається електроенергія, а електроенергія для юридичних осіб піднялася в ціні", – сказав він.

Марчук зазначив, що на ціни також вплинуть і підняття акцизу на бензин, а також повернення ПДВ на довоєнний рівень.

"Відповідно це буде формувати додаткову цінову позицію кінцевої пропозиції товару, який буде пропонувати бізнес... У нас у сезоні найбільше цибуля дорожчає, томатні, білокачанна капуста, морква, тобто весь цей борщовий набір", – додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що від початку повномасштабної війни в червні цього року інфляція в Україні сповільнилася до найнижчого показника – 12,8% порівняно з червнем 2022 року.

Крім того, ми раніше інформували, що директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Луценко заявив, що здорожчання електроенергії та пального від 1 липня призведе до нового сплеску цін на продукти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Ціни на овочі будуть знижуватися до жовтня – експерт 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
27.07.2023 414
Еще материалы раздела «Економіка»