<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Світ
28.07.2023 533

У Білому домі назвали країни, де українських пілотів навчатимуть на F-16

Українські пілоти навчатимуться управлінню американськими винищувачами F-16 у Данії та Румунії.

f_16_ssha_gettyimages_886721352_1_650x410_28.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

"У Румунії та Данії проводитиметься підготовка українських льотчиків за програмою F-16. Дати, місця, тривалість програми, все це ще в процесі розробки", - розповів Кірбі.

Він додав, що окрім Румунії та Данії, українських льотчиків можуть також навчати на F-16 і в інших місцях.

Кірбі зазначив, що британці розпочинають навчання льотчиків англійської мови, щоб вони могли керувати американськими винищувачами.

F-16 для України

Нагадаємо, країни Заходу погодилися навчати українських льотчиків управлінню F-16. Це сталося після того, як відповідну ініціативу схвалив президент США Джо Байден.

Таким чином, було створено так звану авіаційну коаліцію, яку очолили Данія та Норвегія. У її рамках, крім навчання, також має відбутися і постачання F-16 до України.

Поки що жодна країна офіційно не анонсувала передачу нашим військовим таких винищувачів.

Міністр оборони України Олексій Резніков кілька днів тому зазначав, що українські пілоти розпочнуть навчання на F-16 уже у серпні.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Білому домі назвали країни, де українських пілотів навчатимуть на F-16 5.00 5 2
Політика / Світ
28.07.2023 533
Еще материалы раздела «Світ»