<
НОВИНИ ДНЯ: Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідь  Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Коли найдовший день 2024 року: дата літнього сонцестояння, традиції та прикмети  Перший день травня в Україні буде сухим і теплимвсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2023 702

В ISW розкрили деталі нової тактики контрнаступу ЗСУ

Українські військові виснажують ворога.

fb3ac90347e8f11a01cf0be192487de3_28.07.23

Українські військові продовжували контрнаступальні дії як мінімум на трьох ділянках фронту і просунулися вперед, суттєво виснажуючи сили росіян. В районі Бахмута досягли тактично важливих успіхів. Пише ТСН. 

Таких висновків дійшли аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

На кадрах з геолокацією, опублікованих 25 липня, видно, що Сили оборони України досягли тактично важливих успіхів на південь від Кліщіївки (7 км на південний захід від Бахмута).

Українські джерела повідомляли, що ЗСУ просунулися на 750 метрів у напрямку Старомайорського (9 км на південь від Великої Новосілки), а російські джерела стверджували, що ЗСУ трохи просунулися на захід від Оріхова.

"Українські контрнаступальні операції спрямовані на створення асиметричного градієнта виснаження, який зберігає українську робочу силу за рахунок повільніших темпів територіальних просувань та звільнень земель при поступовому виснаженні у окупантів живої сили та техніки", – пишуть аналітики.

Нагадаємо, українські військові успішно наступають у районі Старомайорського Донецької області. Там ЗСУ просунулися до 750 м у глибину противника.

Міністр оборони України Олексій Резніков визнав, що український контрнаступ "відстає від графіка", проте все йде за планом. Він зазначив, причиною є снаряди, артилерія та російські мінні поля.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ISW розкрили деталі нової тактики контрнаступу ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
28.07.2023 702
Еще материалы раздела «Україна»