НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Україна
28.07.2023 425

Що заважає зараз звільнити Донецьк та Запорізьку АЕС: військовий експерт пояснив

За його словами, у ЗСУ дуже багато напрямків застосування сили.

a09fb721eec3b136054d12bdb8bccfa9_28.07.23

Українські військові вже мають можливості для того, аби звільнити від окупантів Запорізьку атомну станцію. Пише ТСН. 

Про це в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Роман Світан.

"У нас дуже багато напрямків застосування сили. Починаючи від прориву Запорізького спрямування, виходу на Азовське узбережжя, форсування Дніпра – заходу до Криму. Форсування Дніпра вже можливе в районі Каховського водосховища. До речі, звільнити ту саму Запорізьку атомну станцію вже можливо. Є малі тактичні ходи, але які можуть призвести до дуже великих геополітичних наслідків. Припустимо, захід до Донецька. Прохід близько 10 кілометрів до центру міста призведе до масштабних геологічних зрушень у військово-політичному моноліті Росії”, - розповів Роман Світан.

За його словами, у українських військових дуже багато механізмів, якими можна змінити перебіг військових дій. Не використовують їх зараз з різних причин.

“Якщо вибирати, припустимо, рух з-під Оріхового в бік Токмака, використання сил і засобів, які вже були знищені росіянами… Половина цих сил і засобів, якби використовувалася в районі Донецька – ми вже були б у місті. Але захід до Донецька – це не звільнення Донецької області. Для того, щоб деокупувати весь Донбас, нам доведеться обходити його, відрізати від Росії аж до Луганська, тобто виходити з-під Сватового на Луганськ”, - підкреслив військовий експерт.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що заважає зараз звільнити Донецьк та Запорізьку АЕС: військовий експерт пояснив 5.00 5 1
Політика / Україна
28.07.2023 425
Еще материалы раздела «Україна»