НОВИНИ ДНЯ: Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° теплавсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2023 509

Військовий експерт пояснив, як захистити південні регіони від обстрілів

В будь-якому разі один залп може знищити кілька літаків типу Ту-22М3.

Південні регіони України потребують більш сучасних систем протиповітряної оборони, які більш далекобійні. І головне, щоб вони були неочікувано далекобійні для Росії.

Про це сказав військовий експерт Михайло Притула в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

"Потрібні більш сучасні системи протиповітряної оборони, які більш далекобійні. І головне, щоб вони були неочікувано далекобійні для Росії. Тобто два фактори. Перше: наявність таких систем. І другий фактор: їх розміщення потайки від росіян, щоб вони таки підлетіли ближче, сподіваючись, що їх нема. Тоді один залп може знищити, власне, кілька літаків типу Ту-22М3. Маю сказати, що у росіян не так багато літаків, і їхня стратегічна складова досить маленька. Тобто це навіть не десятки літаків, це одиниці. І Ту-160 "Білий лебідь", і Ту-95МС, і зокрема Ту-22М3. Це літаки, які всі робили за часів Радянського Союзу, і на сьогоднішній день навіть їх реставрація доволі обмежена. Це все несерійне виробництво, це майже гендмейд. Вони зосередилися на більш дрібних об'єктах типу К-52", – зазначив він.

Тим часом у ЗСУ попереджають про нові атаки росіян. Там кажуть, що наступні дні будуть тривожними. Окупанти, ймовірно, не відмовляться від комбінованих атак із застосуванням різних видів озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 2
Військовий експерт пояснив, як захистити південні регіони від обстрілів 5.00 5 2
Політика / Україна
29.07.2023 509
Еще материалы раздела «Україна»