<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
29.07.2023 1060

ЗСУ нарощують темпи контрнаступу – CNN

Під час контрнаступальних дій вдалося прорвати кілька наступальних ліній на південному сході.

34b1ae0501087a38bd4de74bb2440f68_29.07.23

Українські військові, ймовірно, нарощують темпи контрнаступу після двох місяців повільного просування на фронті. Пише ТСН. 

Про це пише видання CNN.

Двоє чиновників США, з якими поспілкувались журналісти, заявили, що Україна перекинула додаткові сили на схід України, що свідчить про те, "що Київ виявив потенційні слабкі місця в російських оборонних лініях".

"Українські військові утримували велику кількість навчених військ, деякі оснащені більш потужною західною зброє від початку операції на початку червня. Хоча вони все ще зберігають певну бойову міць у резерві, зараз вони розгорнули "основну частину" сил, задіяних у контрнаступі", - йдеться в матеріалі.

Видання повідомляє, що ці зусилля, ймовірно, принесли необхідні результати. Під час контрнаступальних дій вдалося прорвати кілька наступальних ліній на південному сході, а резервні підрозділи були задіяні, щоб скористатись вразливістю ворога.

"Російський військовий чиновник визнав, що українським військам у середу вдалося "вклинитися" на трьох ділянках першої лінії оборони Росії на лінії фронту на Запоріжжі", - пише CNN.

Своєю чергою 47-ма бригада ЗСУ, яка бере участь у контрнаступальних діях, підтвердила журналістам видання, що просувається вперед. "Піхота наступає. Артилерія прикриває. Екіпажі "Бредлі" знищують ворожу піхоту та їхню техніку", - сказав представник бригади.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міноборони розповіли про ситуацію на трьох напрямках фронту.

Крім того, ми раніше інформували, що російські військові під час відступу з окупованих українських територій залишали міни в дитячих візках, собачих будках і під трупами людей.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЗСУ нарощують темпи контрнаступу – CNN 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2023 1060
Еще материалы раздела «Україна»