<
НОВИНИ ДНЯ: Літо входить у найщедрішу пору: синоптикиня потішила прогнозом на вівторок  Байден назвав небезпеку, яку несе обрання Трампа президентом  Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°всі новини дня
Політика
Україна
29.07.2023 299

Чи такий страшний дрон “Ланцет”, як його показують: аналіз російських відео

Росія не має технічної можливості виробляти “тисячі дронів на місяць”, як запевняє роспропаганда.

14f0efdd7d43aef13d59a9ba053f5781_29.07.23

Військовий аналітик Олександр Коваленко проаналізував кілька десятків російських пабліків і підрахував кількість публікацій відео із застосуваннями безпілотників "Ланцет". Як виявилося, такої масовості, яка могли би бути в разі виробництва "тисяч дронів щомісяця”, не існує. Пише ТСН. 

“Щомісяця відсутні публікації тисячі відео з ударами "Ланцетів". Нема сотень. Більше того, їхня кількість не перевищує сотні!” – написав він за результатами аналізу в своєму Telegram-каналі.

Упродовж трьох місяців, від травня до липня, експерт отримав такі цифри за кількістю відео з ударами "Ланцет":

  • травень – 47;
  • червень – 34;
  • липень – 55 (станом на 27.07).

Водночас він зауважив, що на деяких відео один і той самий об'єкт уражався кількома "Ланцетами", особливо модифікації "Ланцет-1".

Траплялися відео ураження вже підбитої української техніки, але з різних ракурсів, які видавалися за різні відео. Особливо це дублювання стосувалося БМП M2A2 Bradley.

“Цікаво й те, що всі відео з "Ланцетами" пропагандисти супроводжують словом "знищення". Тобто вони від початку виключають той факт, що ураження "Ланцетом" може бути невдалим і навіть не зашкодить техніці, наприклад, як в одному з відео з гаубицею Д-20”, – зауважив Коваленко.

Оскільки навіть з урахуванням статистики збитих "Ланцетів" та умовно неопублікованих відео, хвальковитих відео росіяни не публікують тисячі чи сотні щомісяця, це, за словами аналітика, зайвий раз підтверджує, що Росія не має технічної й технологічної можливості виробляти тисячі дронів на місяць, не кажучи вже про десятки тисяч.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти поширили дезінформацію про виробництво в РФ 200 тисяч дронів "Ланцет", яких незабаром буде буцімто мільйон.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи такий страшний дрон “Ланцет”, як його показують: аналіз російських відео 5.00 5 1
Політика / Україна
29.07.2023 299
Еще материалы раздела «Україна»